Jana Koščak: Ponosna sam što me poistovjećuju s Blankom Vlašić

Foto: snimka zaslona HRT

Jana Koščak, članica Atletskog kluba Sloboda, u nedjelju je postavila svjetski rekord u petoboju za mlađe juniorke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dosta često me poistovjećuju s Blankom Vlašić zbog čega sam ponosna što sam jučer skočila 190 centimetara u vis, a ona je u mojim godinama skakala 183. Iako sam ove godine skočila i 191 centimetar što mi je osobni rekord, ali zadovoljna sam i s ovim i nadam se još boljim rezultatima, rekla je Jana te dodala kako je za ove rezultate potrebno uložiti jako puno truda.

Janin trener i otac Patrik Koščak najavio je kako bi Varaždinska županija sljedeće godine mogla dobiti olimpijku. Naime, Jana još nije ispunila kvotu za Ljetne Olimpijske igre, no za to su stvoreni svi preduvjeti.

– Atletika je egzaktni sport, brojke vam sve govore. Postoje svjetske tablice i kad bih počeo pričati da je Jana trenutno prva u svijetu i u skoku vis, i u skoku u dalj i petoboju, osma u bacanju kugle, prva u svijetu u petoboju do 20 godina, na preponama i u skoku u vis, da je u seniorskoj kategoriji sedma u svijetu, da imamo jednog Janka koji je drugi u svijetu onda znamo da se tu lijepo i dobro radi i vjerujemo lijepim sportskim rezultatima i sljedeću godinu, poručio je Koščak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.