Je li Simeone svjestan da je Luka na SP-u nosio hrvatski, a ne Realov dres? Gospodski odgovor Modrića treneru Atletica!

Foto: fah

Trener Atletico Madrida, Diego Simeone, ne skriva svoj animozitet prema kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije i zvijezdi Reala, Luki Modriću. U više je navrata Simeone poručio kako nije sretan činjenicom da je Luka Modrić dobio Zlatnu loptu France Footballa. Naravno, ogorčenju Diega Simeonea pridonosi i činjenica da se Real u većini ključnih utakmica Real se pokazao superiornim Atleticu.  No, jedno je klupsko rivalstvo, a nešto posve drugo sportski fair play.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Simeone smatra kako je zapravo Modrić na krilima ”privilegiranog” Reala osvojio sve nagrade koje je ove godine osvojio, a Modrić je osvojio na individualnoj razini baš sve ove srebrne godine hrvatskog nogometa.  Najbolji je igrač svijeta u izboru FIFA-e, dobitnik je Zlatne lopte, proglašen je za najboljeg igrača Europe te Svjetskog prvenstva. Što je Luka više mogao napraviti?

Simeone očito zaboravlja da Luka u Rusiji, na SP-u, nije nosio dres Reala već dres hrvatske reprezentacije, kada je s Vatrenima stigao do finala i povijesnog ostvarenja hrvatskog nogometa. Na tom putu Hrvatska je deklasirala Simeoneovu Argentinu, a Modrić je bio strijelac i najbolji igrač utakmice koja je označila definitivni pad Argentine predvođene Lionelom Messijem.

Simeone ipak, tome unatoč, ima svoju verziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Courtois ode u Real i odjednom postane najbolji golman na svijetu, a kad je bio kod nas, nagradu je dobio Keylor Navas. Ima stvari koje nemaju smisla. U ovom svijetu nogometa moraš znati gdje si i što te čeka i onda je lakše živjeti”, kazao je, kako smo već pisali, Diego Simeone dodjele Zlatne lopte France Footballa u Parizu. Ovom je izjavom slavni trener razljutio brojne Realove navijače, čelnike kluba i Modrićeve suigrače.

Kapetan Vatrenih Luka Modrić je odgovorio Simeoneu vrlo džentlmenski, gospodski, bez otrovnih strelica i bombastičnih riječi kakve Simeone konstantno rabi, nešto poput bivšeg trenera Manchester Uniteda, Jose Mourinha.

“Smeta taj pristup da se jedni te isti glasači smatraju vjerodostojnima proteklih deset godina, a sada kada su glasovali za drugog, u ovom slučaju za mene, odjednom su ti isti glasači prevaranti. Stvarno mi je OK što Simeone smatra da je njegov ili neki drugi igrač bolji, ali smeta što ima stalnu potrebu omalovažavati Real i njegove igrače”, rekao je kapetan hrvatske reprezentacije u razgovoru za Sportske novosti te je u zaključku poentirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Simeone koristi svaku priliku da insinuira nečasne radnje koje bi objasnile Realove uspjehe. Imam veliki respekt prema njemu, prema njegovim igračima… Kad su nas pobjeđivali, iskreno smo im čestitali. Nije fer ni korektno da naše uspjehe svodi na populističke teze o nekakvim favoriziranjima Reala.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.