Jedan odlazak iz Hajduka ipak je oduševio navijače?

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Obrambeni nogometaš Hajduka Francisco Reis Ferreira Ferro u novoj sezoni neće nositi dres kultnog splitskog nakon što je došlo do sporazumnog raskida suradnje, priopćili su s Poljuda. Ova vijest kod navijača Hajduka, a s obzirom da se nije previše naigrao, izazvala je u najmanju ruku – zadovoljstvo, iako neki tvrde kako je riječ zapravo o oduševljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovođenje portugalskog stopera kao promašaj?

Podsjetimo, sporazumni raskid ugovora obično znači da nogometaš može naplatiti nekoliko plaća, drugim riječima, Ferro s Poljuda definitivno ne odlazi s praznim džepovima. Međutim, s druge strane i Hajduk može biti zadovoljan s obzirom da odlazi igrač koji je jako malo igrao, a primao visoku plaću. Ferro, kako smo spomenuli, se nije naigrao, a s obzirom na okolnosti, prošle sezone tijekom koje je Hajduk, u jednom njenom dijelu, bio koliko toliko ozbiljan kandidat za naslov prvaka Hrvatske.

Portugalski stoper je u dva mandata nosio dres Hajduka, nakon posudbe Splićani su otkupili njegov ugovor za 550.000 eura. Neki će reći da je Ferro možda i najveći promašaj u eri bivšeg predsjednika Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. No, teško je to reći, spomenuti dvojac imao je talent za takve stvari.

Komentari navijača…

Komentari navijača Hajduka na objavu da je Ferro napustio klub govore dovoljno sami za sebe, kao i o statusu koji je spomenuti nogometaš imao neposredno prije odlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala ti što si se skinuo sa platne liste”; “Kako je hladno uzeo pare, to nisu istine”; “Hvala za uzete novce nizašto”; “Sretno potrošio eure, tvoje bolovanje je preskupo”, tek su neki od brojnih komentara navijača Hajduka.  Pitanje je jesu li navijači pravedni budući da Ferro nije ima ni potrebne sreće?

Međutim, nikad u sportu ne treba biti isključiv, naime, Ferro je vrhunac u dresu Hajduka doživio kada je zabio gol Rijeci u finalu Kupa. Neki su mu se navijači splitskog kluba i zahvalili zbog toga.

Za kraj recimo kako su u objavi na Instagramu posvećenoj Ferrovom odlasku administratori Hajdukove stranice odlučili blokirati komentare…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao uz hvalospjeve

Za Hajduk je portugalski nogometaš odigrao 32 utakmice, zabio je dva gola, a u prošloj sezoni odigrao je tek šest utakmica. Naravno, svemu tome kumovala je u ozljeda. Ipak, većinom je sjedio na klupi.

Podsjetimo, bivši sportski direktor Nikoličius imao je samo riječi hvale za Ferra kad je kupljen iz Benfice u veljači prošle godine. Naravno, očekivalo se puno od njega s obzirom na ime kluba iz kojeg je došao u Split.

“Budući da je Ferro već bio član naše momčadi, nije potrebno detaljno opisivati njegov profil i igračke karakteristike. Dobro smo upoznati s njegovim kvalitetama i uvjereni smo da može odgovoriti zahtjevima našeg sustava”, poručio je tadašnji sportski direktor Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemu je, ponovimo, definitivno pridonijela ozljeda ali i kada se oporavio sjedio je uglavnom na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.