Jedanaest Vatrenih protiv Islanda: Nakon skoro tri godine od početka kreće Dejan Lovren!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija za dva dana igra važnu utakmicu protiv Islanda u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo. Vatreni se pripremaju za utakmicu, a najbolji golman francuske lige Danijel Subašić propustio je trening u srijedu te je, nažalost, njegov nastup pod velikim upitnikom zbog poteškoća s Ahilovom tetivom. Srećom, prijateljska utakmica u Los Angelesu prije nekoliko dana je pokazala koliko je zapravo Hrvatska jaka i kad su pozicije golmana u pitanju. Lovre Kalinić je sjajno zamijenio Subašića protiv Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, i Mario Mandžukić, jedan od najboljih nogometaša europskog doprvaka, Juventusa, u srijedu je ranije napustio trening jer je osjetio bolove, međutim, u taboru reprezentacije novinare uvjeravaju da će popularni Mandžo biti spreman za dvoboj na Islandu. Mandžukić je preventivno prekinuo trening. Poznavajući Marija Mandžukića on će pokušati makar i s jednom nogom.

Prema nekim informacijama Ante Čačić bi na Island trebao ići sa sljedećom prvom postavom, uz dodatak da već od ranije nema ozlijeđenih Vedrana Ćorluke te Marka Pjace, a nedostaje i Ivan Rakitić:

L. Kalinić – Jedvaj, Vida, Lovren, Pivarić – Modrić, Badelj – Perišić, Kovačić, Mandžukić – N. Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju pojedinih medija najveća dilema izbornika za utakmicu se nalazi u veznom redu. Naime, Mateo Kovačić ili Marcelo Brozović?  Izbornik će odlučiti vjerojatno na sam dan utakmice, koju Hrvatska ne bi smjela izgubiti ako želi mirnu plovidbu do Rusije.

Važno je spomenuti da se u prvih 11 napokon vraća zvijezda Liverpoola Dejan Lovren, kao jedan od najbolje plaćenih obrambenih igrača Premier lige, To bi trebala biti prva natjecateljska utakmica koju Lovren počinje u prvom sastavu još od pobjede protiv Malte 2:0 u rujnu mjesecu 2014. godine.  Dakle, prošlo je skoro tri godine ili 33 mjeseca.

U međuvremenu Lovren je postao planetarno poznat nogometaš, koji se izborio za standardno mjesto u prvih 11 Liverpoola, kultnog engleskog kluba i bivšeg prvaka Europe. Trenutno više europskih klubova pokazuje zanimanje za dirigenta hrvatske obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.