Ješe o ‘dva lica’ Rijeke, očekivanjima od Karoglana i Dinamu

Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion proanalizirali smo 14. kolo SuperSport HNL-a. “Zanimljivo kolo, bilo je par iznenađenja, Osijek je izgubio, a Rijeka i Dinamo nisu uzeli puni plijen”, rekao je u uvodu Vedran Ješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je dosta zanimljivih situacija, bit će ih interesantno objasniti, najavio je HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Lokomotiva – Rijeka 1:1

– Najrealniji rezultat s obzirom na prikazano. Rijeka igra drugačije u gostima nego doma, doma je puno ozbiljnija. Imaju problema u realizaciji, a primaju olako golove. Navikli su na Rujevicu, gdje je teren dosta brži nego drugdje, vidjeli ste kako se dosta igrača kliže na tom terenu bez obzira koje kopačke obučete. To je nezgodno gostujućim ekipama, koje tamo ne treniraju. No i kad ne pobijede, s obzirom na kvalitetu ne gube. Nedostajao je Pašalić na toj desnoj strani koja je bila dosta neaktivna, više je Pjaca radio nered, a nedostajao im je i Selahi, dosta bitan igrač u Rijekinom sustavu, smatra Ješe.

– Lokomotivi su otišla dva stožerna igrača, no pojavili su se neki novi, imaju najmanje stranaca u ligi, mogu biti primjer drugim klubovima, rekao je o Lokomotivi Ješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk – Rudeš 1:0

– Karoglan je sam rekao da igra nije bila bajna, no tri boda su najvažnija, kad se mučiš i pobijediš u malim utakmicama to je najbitnije. Bez Livaje, Melnjaka i Krovinovića, tri najbolja igrača, Hajduk je odigrao solidno i zasluženo pobijedio. Imao je Rudeš neke situacije, kad je dignuo stopera gore, no u konačnici Hajduk je kontrolirao utakmicu, kaže Ješe.

Osvrnuo se na povratak Karoglana:

– I kad su smijenili Karoglana bilo je čudno jer je imao 12 utakmica bez poraza, sad su nastavili niz. Atmosfera je odlična, igrači su zadovoljni njegovim dolaskom, mislim da će momčad napredovati pod njegovim vodstvom. Ozbiljna statistika, uvijek je pritisak klupa Hajduka. No poznaje nogomet i situaciju u Hajduku, njegov povratak je logična odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taktika Rudeša bio je dvostruki blok.

– Rudeš se već par kola diže, došlo im je nekoliko igrača potkraj prijelaznog roka s iskustvom i kvalitetom, bit će tvrd orah u nastavku. I njima su nedostajala četiri važna igrača, no Hajdukov hendikep ipak je bio veći, jer su mu nedostajala tri najkreativnija igrača, dok se Rudeš branio, objasnio je Ješe.

Rudeš je dosta prigovarao odlukama Darija Bela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On pušta čvršću igru, to je njegov stil. Dobro je odsudio, rekao je Strahonja,

U 49. minuti ima li kaznenog udarca za Rudeš?

– Igrač Rudeša koji je pao nema loptu pod kontrolom. Da je imao loptu u posjedu, da je u mogućnosti kreirati napada, mogao bi biti penal, rekao je Strahonja i osvrnuo se na situaciju u 91. minuti:

– Kontakt Sigura i Pavlovića je bio, no pitanje je intenziteta. Pavlović je djelomično naglasio pad. Sudac je bio postavljen bočno i vidio je dobro i treba mu vjerovati. Pitanje je i tko je prvi došao do lopte, meni se čini igrač Rudeša. S obzirom na ovu snimku ne vidim kazneni udarac,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica – Osijek 3:0

Nakon Dinama i Hajduka, u Velikoj Gorici izgubio je i Osijek.

– Hit prvenstva su, Dinko je nastavio tamo gdje je Sopić počeo, Kvalitetni su, imaju širok roster, ako ovako nastave bit će kandidat za Europu. Skinuli su dosta favorita, igraju pametno, utakmica je bila odlična, i Osijek je bio kvalitetan, čak i bolji u prvom poluvremenu. No prima neozbiljne golove i ne zabija ono što trebaju zabiti. Nastavili su gdje su stali prošle godine, zadržali roster i doveli par kvalitetnih pojačanja, kaže Ješe.

O dvije sporne situacije izjasnio se Strahonja.

U 17. minuti kontakt, no penala nema jer je kriterij viši kad se stvar dogodi u šesnaestercu…

– Vidimo jasni prrekršaj, a sudac nije dosudio kazneni i bio u pravu. Zašto? Jer su UEFA i FFIA propisale da u ovakvim situacijama u kaznenom prostoru gdje igrač prvo igra loptom pa onda ide kontakt, nema prekršaja, to bi bilo samo da je ovo bilo za žuti ili crveni karton.

U 59. je lopta pogodila u ruku Pršira…

– Prvo imamo prekršaj igrača Osijeka, a onda kažnjivo igranje rukom. Vjerojatno je ruka išla prema lopti jer se prije dogodio prekršaj. Odluka je u konačnici ispravna jer nije bilo penala, ali VAR je trebao reći sucu da pogleda to bolje.

Varaždin – Dinamo 1:1

Nakon dvije uzastopne pobjede Dinamo je došao na neugodno gostovanje u Varaždin.

– Najbolja utakmica pod Jakirovićem, imali su puno prilika, neke stative, ali Zelenika je sve skidao. Mogli su završiti ranije tu utakmicu, a na kraju su se možda i prerano povukli. Uvukla se nervoza s obzirom na rezultate, pritisak je igračima, vidimo kod tih golova, takve golove prije Dinamo nije primao. Očekujem da se Dinamo na zimu jako pojača, na nekim pozicijama nemaju kvalietu za ovaj rang, smatra Vedran Ješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.