Ješe o problemu Hajduka: To je lako čuvati

Foto: snimka zaslona

Stručni komentator HRT-a Vedran Ješe komentirao je završeno 27. kolo SuperSport HNL-a u emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu hrvatskog nogometnog prvenstva i dalje je Rijeka s 59 bodova, Hajduk ima 55, dok Dinamo s utakmicom manje na trećem mjestu ima 54 boda.

– Dosta iznenađenja, dva favorita su poražena kod kuće, Hajduk i Osijek. Malo golova su zabili domaćini, ali bilo je zanimljivih utakmica, kazao je Ješe na početku.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo – Rijeka 0:1

– Rijeka igra šampionski. Pobjeđuje i kad ne igra dobro, to se vidjelo i u ovoj utakmici. Igrali su jako loše prvo poluvrijeme, zbog terena nisu mogli igrati svoju igru. Pjaca nije imao svoj dan. No, uvijek se nađe neki igrač koji zabije gol jer imaju široki roster. Imali su i par prilika, na kraju zaslužena pobjeda, rekao je Ješe.

Osvrnuo se Ješe na loš teren u Koprivnici.

– Liga se digla s dobrim terenima. Bilo bi žalosno kad bi neki klubovi i gradovi dozvolili da ti tereni propadaju s obzirom na ulaganje pri izgradnji terena. Trebalo bi ga održavati, pogotovo u Kranjčevićevoj bi se trebao promijeniti jer se puno već igrača tamo ozlijedilo, bilo bi žalosno da bi još netko ozlijedio. Minimalna su ulaganja s obzirom na to što nam nogomet donosi, ustvrdio je Ješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastična sezona Rijeke, ustvrdio je stručni komentator HRT-a, zahvaljući širokom kadru igrača i različitim strijelcima, a posebno je pohvalio strijelca Niku Galešića.

 

Hajduk – Lokomotiva 1:2

– Četvrti domaći poraz, previše za nekoga tko želi biti prvak. Pogotovo od ekipa koje su ispod tebe, jasni su mi porazi u derbiju, ali od Lokomotive i Istre, nisu mi jasni porazi. Nije Hajduk bajno odigrao, igrao je bolje s 10 igrača nego s 11. Lokomotiva je igrala kako igra cijelu sezonu, brzo i okomito, stvarala je i pritisak u presingu. Nakon crvenog je utakmica izgubila na vrijednosti, volio bih da je bilo 11 na 11, no utakmica je bila odlična, puna ritma, dobrih akcija i golova, rekao je Ješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod pogotka iz kornera, Hajdukova obrana je jako loše stajala, dodao je stručni komentator.

– Dosta naivan gol, trebali su to drugačije, rekao je Ješe.

Marko Livaja nije iskoristio kazneni udarac.

– On je opalio penal koji može samo on opaliti, samo igrač koji vjeruje u sebe. On je zabijao takve golove, zabijao i promašivao. Skidam igraču kapu koji tako puca penal, ali on mora preuzeti odgovornost ako promaši. Nažalost za Hajduk, promašio je penal, a da je zabio, možda bi okrenuli, ustvrdio je Ješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk ima dosta ozljeda, ali kao njegov najveći problem istaknuo je to što igraju s puno dodira.

– Trebali bi igrati puno brže, vrtiti stvari s krila na krilo. Obrana ima puno dodira, pa Krovinović, pa Sahiti. To je lako čuvati, jako je teško doći do neke situacije u igri. Puno bi se popravila igra kad bi to riješili, rekao je Ješe.

Rudeš – Dinamo 0:3

– Nisu bili baš bajni, Dinamo je stvorio neke prilike u prvom dijelu, a igrao je najjači sastav. Bili su teški, tromi i spori, a kad su otključali Rudeš u drugom dijelu golom iz kornera, onda se ubrzala igra i na kraju zaslužena pobjeda, rekao je Ješe.

– Rudeš dok ima snage, onda može igrati sa svakim. Nakon prvog gola se zna raspasti. Nisu loše stajali s obzirom na to da su igrali s Dinamom. Stvarao je Dinamo šanse, ali Rudeš je baš pao u drugom dijelu, dodao je te kazao da mu je drago što je mladi Moreno Živković zabio prvijenac.

Martin Baturina morao je izaći iz igre zbog ozljede.

– Među tri najbolja igrača Dinama, jako dobro je igrao u posljednje vrijeme. Bit će to veliki udarac, a žao mi je što neće moći igrati za reprezentaciju, rekao je Ješe.

Osijek – Varaždin 0:1

– Velika kriza, vidi se po izvedbi igrača, to su kvalitetni igrači koji nemaju samopouzdanja. Ne znam kako će se izvući, ali moraju pronaći unutarnje rezerve. S obzirom na stadion, publiku, trebali bi skupljati više bodova. Kriza je, igračima je teško pronaći kako se izvući iz situacije. Treba im jedna pobjeda na mišiće, mislim da bi ih to pokrenulo, rekao je Ješe.

– Varaždin? Odigrali su pametnu utakmicu, povukli su se nakon gola. Imali su i dvije situacije za završiti utakmicu. Mislim da su zasluženo slavili.

Istra 1961 – Gorica 0:0

Zaželio je Ješe sreću novom treneru Gorice Rajku Vidoviću, a osvrnuo se i na odlazak Ante Ercega iz Istre.

– Čitao sam da je sa svim trenerima u Istri imao problema. Bilo je negative oko njega, čudim se što je Istra to toliko i trpjela, rekao je Ješe.

– Jako loša utakmica, jedna prilika s po obje strane, a 0:0 bio je najrealniji rezultat, zaključio je Ješe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.