Jesu li se igrači Evertona na Poljudu ponijeli kao ‘pravi sportski vitezovi’?

Foto: Twitter

Kako piše Slobodna Dalmacija, ”sporna snimka” na kojoj nogometaš Evertona, Wayne Rooney,  navodno odbija primiti dres Hajdukovog igrača Josipa Radoševića, iako mu je svoj već dao, obišla je svijet. Je li se doista radilo o spornoj snimci, odnosno, je li ”sporna” snimka krivo protumačena te je li se nakon svega legendarni nogometaš Evertona s dresom Josipa Radoševića vratio na Otok? Slobodna Dalmacija tvrdi da je. Ne samo to, navodno su su se igrači Evertona ponijeli na Poljudu kao pravi sportski vitezovi, s kojima su se nakon utakmice navijači, kako Evertona, tako i Hajduka, mogli i fotografirati. Drugim riječima, sve je na Poljudu, osim rezultata, bilo savršeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon utakmice Hajduk – Everton na Poljudu, utakmice koja je završila 1:1, iako su Splićani bili puno bolji, strijelac jedinog gola za Hajduk, Radošvić, poželio je svoj dres razmijeniti sa dresom Wayne Rooneyja. Najbolji strijelac engleske reprezentacije odmah mu je, što se i na snimci vidi, dao svoj dres, dakle, već na travnjaku, nakon čega je Radošević, kako je to već običaj, počeo skidati svoj dres ne bi li ga dao engleskoj nogometnoj legendi. U tom trenutku, kako smo već pisali, nastala je zabuna, krivo je navodno protumačena jedna gesta Rooneyja, koji nešto rekao Radoševiću, a ovaj je prestao sa skidanjem dresa. Mnogi su izvukli zaključak kako je zapravo Rooney odbio primiti dres Radoševića te ga je ”ponizio” ”nesportskom” gestom.

Je li bilo tako kako je u prvi mah izgledalo i kako su protumačili gotovo svi hrvatski, ali i neki europski, mediji? Ipak ne, naime, Rooney se na Otok vratio s dresom Radoševića, a Hajdukovca je zamolio da mu dres da nešto kasnije, ispred svlačionice, dakle, ne na travnjaku kad je to Hajdukov nogometaš htio učiniti.

Da su igrači Evertona bili korektni, ”sportski vitezovi”, kako tvrdi Slobodna Dalmacija, pokazuje činjenica da su se mnogi ispod Zapadne tribine imali priliku fotografirati  s igračima Evertona. Igrači Evertona razmijenili su dresove s igračima Hajduka. Naputak je da ih sačuvaju kako bi ih se prodalo na humanitarnoj aukciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.