(FOTO) U Splitu otvoren 6. međunarodni znanstveni kongres ‘Contemporary Kinesiology’

Foto: fah

Na 6. međunarodnom znanstvenom kongresu “Contemporary Kinesiology” otvorenom u petak navečer u Splitu tijekom tri dana trajanja znanstvene radove iz tog područja predstavit će više od 180 autora iz 18 zemalja s četiri kontinenta te projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju tog kongresa, čija je pokroviteljica hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, njezin izaslanik Hrvoje Znaor naglasio je iznimnu važnost kongresa za razvoj suvremene znanosti i struke u svim područjima kineziologije u sportskom i društvenom smislu.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Okupiti eminentne stručnjake iz 18 zemalja vrijedno je svakog respekta i općedruštvene podrške”, poručio je Znaor.

Istaknuvši kako je splitski Kineziološki fakultet i putem tog kongresa otvara put za spajanje kineziologije sa potrebama hrvatskih građana za svakodnevnom tjelesnom aktivnošću, izaslanik predsjednika Vlade Krešimir Šamija kazao je na otvaranju da je taj fakultet veliki partner Središnjeg državnog ureda za sport u nizu dokumenata koji se donose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatski sabor treba donijeti nacionalni program sporta na razdoblje od osam godina na prijedlog hrvatske Vlade, kao i Zakon o sportu koji se trenutno priprema, a sve na korist cjelokupnog sustava sporta u RH”, dodao je Šamija koji je na otvaranju kongresa u Splitu ujedno bio i izaslanik državne tajnice u Središnjem državnom uredu za sport Janice Kostelić.

Prodekan Kineziološkog fakulteta u Splitu Dražen Čular najavio je da će svoje radove na kongresu predstaviti rekordnih više od 180 autora, kao i projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna, ocijenivši zanimljivim što će se projekti predstavljati i na turističkom brodu u nedjelju kojim će sudionici ploviti do Šolte.

Organizator kongresa je Kineziološki fakultet iz Splita u suradnji s partnerima iz Litve, Italije i Izraela, Ekonomskim fakultetom u Splitu, Hrvatskim institutom za kineziologiju i sport te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.