Juanfran Torres: Vrsaljko mi je velika konkurencija – mlad, snažan, brz

Foto: fah

Španjolski nogometni reprezentativac i desni bek Atletico Madrida, Juanfran Torres (31), rekao je kako mu je hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko (24) velika i zdrava konkurencija na toj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šime je veliki igrač. On je veliki pogodak kluba. Mlad, snažan, brz…Istina je da u njemu ovdje imam jaku konkurenciju, ali jednu zdravu konkurenciju”, rekao je u razgovoru za internetsku stranicu Atlético Madrida.

“Odmah se prilagodio i shvatio što je to Atletico Madrid. On je veliko pojačanje te će zajedno sa mnom dati veliki doprinos”, dodao je Juanfran koji za crveno-bijele iz Madrida igra od 2011. godine.

“Teško je opisati osjećaj kada izađeš na travnjak stadiona Vicente Calderón. Osjećaš se važnim, s ogromnom odgovornošću zbog svih onih koji nas bodre, pomažu nam, koji se tako vesele kada pobjeđujemo”, rekao je. “Volio bih da svi naši navijači mogu osjetiti te trenutke. Nadam se da ću moći uživati u tom osjećaju do kraja karijere”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko je od ljetošnjeg dolaska iz talijanskog Sassuola u novom klubu ukupno sakupio 180 minuta. U četvrtom kolu je igrao u pobjedi od 5-0 nad Sportingom iz Gijóna a prije dva tjedna je igrao u Ligi prvaka protiv ruskog Rostova kojeg je Atlético pobijedio s 2-1. Prije toga je uglavnom bio na tribini ili klupi. Juanfran je istovremeno odigrao 1170 minuta uključujući tri utakmice Lige prvaka.

Premda se u talijanskim i španjolskim medijima pojavila informacija da su talijanski klubovi Juventus, Milan i Napoli zainteresirani za hrvatskog reprezentativca, koji je prošle sezone bio jedan od boljih braniča talijanske lige, Vrsaljko je poručio da razmišlja samo o Atléticu s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine.

U subotu Atlético i Real Madrid igraju gradski derbi na Vicente Calderónu, prvi nakon finala Lige prvaka u svibnju kada je tijekom jedanaesteraca Juanfran promašio s bijele točke, a Real Madrid došao do naslova prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To što se dogodilo u Milanu je rana koju ću zauvijek nositi. Sada sam drugačiji igrač. Puno sam radio na psihologiji”, rekao je Juanfran u četvrtak gostujući na radijskoj postaji COPE. “Bude li dosuđen penal… izveo bih ga”, istaknuo je.

Utakmica na stadionu Vicente Calderónu, pod čijom tribinom protječe rijeka Manzanares, vjerojatno će biti posljednji gradski derbi odigran ondje. Iduće godine, naime, Atletico se seli na novi stadion.

“Bit će to posljednji derbi na Calderonu i zato poseban za nas. Osjećamo da ćemo pobijediti. Samo o tome razmišljamo”, rekao je Juanfran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtoplasirani Atlético zaostaje šest bodova u prvenstvu za vodećim Real Madridom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.