Jubilarni 20. turnir: Marin Čilić nakon velike borbe slavio u Sankt-Peterburgu

Marin Čilič
epa09556218 Marin Cilic of Croatia celebrates winning his final match against Taylor Fritz of the USA at the St.Petersburg Open ATP tennis tournament in St.Petersburg, Russia, 31 October 2021. EPA/ANATOLY MALTSEV

Hrvatski tenisač Marin Čilić napokon je stigao do pobjede na jednom ATP turniru, kako se bliži kraj godine tako se očito Marin vraća u formu. Naime Čilić je osvojio turnir u Sankt-Peterburgu i to poslije velike borbe u finalu, gdje je svladao 28. tenisača svijeta AmerikancaTaylora Fritza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat slavio u tri seta

Hrvat je slavio u tri seta 7:6 (3), 4:6, 6:4 iako je u trećem setu u jednom trenutku bio u teškoj situaciji te je peti nositelj turnira bio vrlo blizu da slomi hrvatskog tenisača, koji se, srećom, nije predavao. Dakle, nakon prošlotjednog finala u Moskvi Marin je tako osvojio i svoj 20. turnir u bogatoj karijeri.

Velika borba

Prvi set obilježila je velika borba, no Hrvat je i ranije prvi set mogao okončati u svoju korist s obzirom da je imao vodstvo od 5:2 te je kod 5:3 imao servis za prvi set, međutim, tada je Amerikanac iskoristio nekoliko pogrešaka hrvatskog tenisača te se prvi set riješio u u tie breaku, koji je Marin dobio sa 7:3.

U drugom setu Čilić je u dva navrata imao prednost breaka, odmah na početku te kod 2:2, no u oba slučaja Amerikanac je reagirao vrlo dobro te je odmah u sljedećem gemu anulirao zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod vodstva 5:4 Fritz je iskoristio prvu set loptu za poravnanje 1:1.

Čilić se uspio vratiti

U trećem je setu, kako smo već spomenuli, Čilić bio u teškoj situaciji, primjerice Amerikanac je imao vodstvo od 3:1 u gemovima, no Čilić se odmah uspio vratiti.

U nastavku odlučujućeg seta Fritz je stalno prijetio, izgledao je kao bolji protivnik te je bio blizu novog breaka i pobjede, ipak Čilić je sve izdržao da bi kod 4:4 napravio break, a onda je uspješno odradio i servis za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvi osvojeni turnir poslije duže vremena.

Ovo je inače drugi puta u karijeri da je Čilić osvojio Sankt-Peterburg, prvi put mu je to uspjelo prije deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.