Jugovac: Nisam uspjela, ali dala sam sve od sebe, pokušala najteže trikove

jugovac
Foto: snimka zaslona

Lea Jugovac u snowboard disciplini Big Air nije se uspjela plasirati u finale Olimpijskih igara u Pekingu, ali je ipak zadovoljna je jer je po prvi puta nastupila na ovako velikom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno je bilo jako uzbudljivo, jedan poseban osjećaj s obzirom na to da su ovo moje prve olimpijske igre. Nažalost, moj nastup nije bilo toliko uspješan koliko sam se možda nadala, ali mogu reći da sam dala ono najbolje što sam mogla. Pokušala sam svoje najteže trikove, nisam htjela ići na neku sigurniju varijantu, čisto da nešto “landam”. Išla sam, kaže, na svoje najjače trikove i evo danas nije uspjelo, nisam ih uspjela “landat” ali sam zadovoljna što sam svoje najteže pokušala, istaknula je za HRT.

> Isprika domaćina Igara Lei Jugovac, treneru Bilenu i HOO-u

Osvrnula se i na pripreme za Big Air jer Lea je bila u izolaciji, propustila je nastup u “slopestyleu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imali smo nekoliko slobodnih dana tek smo 9. veljače selili u Peking. Doslovce smo mogli ići u teretanu i malo se voziti po stazi. Tu smo Big Air trenirali tri dana po dva sata. Dosta su bili zahtjevni, jučer je padao jaki snijeg, to je otežavalo trening, a dan prije su bili ledeni uvjeti, ističe.

Kaže da je veliki uspjeh bio uopće doći, zahtjevno je bilo kvalificirati se.

– Mala je razlika između pasti i ostati na nogama. Niti jedan od mojih padova nije bio da sam se lupila ili ozlijedila, ali vidimo da dosta cura ima takvih situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snowboard se na Olimpijskim igrama predstavio na visokoj razini, vidi se napredak i kod muškaraca i kod žena, ističe Jugovac dodajući da je lijepo vidjeti da se sport u cjelini pokazao na zavidnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.