Junak teške pobjede Reala na gostovanju: ‘Kad sam zabio sjetio sam se svoga pokojnog bratića koji me gledao s neba’

Foto: Twitter

Španjolski nogometni prvak Real iz Madrida u susretu je 6. kola Primere jedva sa 2-1 (2-1) kao gost svladao Alaves koji je tako i dalje ostao bez boda ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Vatrenih Luka Modrić nije igrao, sjedio je na klupi, iako se Real mučio. Objašnjenje trenera Zinedine Zidanea je da se Modrić odmarao za Ligu prvaka. Tim bolje za hrvatskog izbornika Antu Čačića, Luka će odmorniji doći na posljednje dvije utakmice hrvatske reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo. Početkom listopada Hrvatska igra protiv Finske na Rujevici, tri dana kasnije, dakle, 9. listopada, Vatreni gostuju u Kijevu, igraju protiv neugodne Ukrajine. Hrvatska više nema pravo na pogrešku, ako želi vidjeti Rusiju.

No, vratimo se pobjedi Reala, koja je došla poslije dosta muke. S obzirom na činjenicu da Real u ovom trenutku za glavnim konkurentom Barcelonom zaostaje četiri boda te da Barca ima utakmicu manje jasno je kako Kraljevi nisu potpuno spremni krenuli u novu sezonu. Teško je popravljati propušteno u Primeri, s obzirom na snagu lige i kvalitetu najvećih rivala. Barca je to prošle sezone osjetila najbolje na svojoj koži.

U junaka “kraljevskog” kluba u Baskiji prometnuo se Dani Ceballos (10, 43) koji je postigao oba pogotka. Za domaće je nakratko izjednačio Manu Garcia (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je bilo sve, uglavnom, Real je igrao s dosta grča, nije to bila ni sjena one sjajne momčadi iz završnice prošle sezone, kada su Kraljevi osvojili Ligu prvaka i domaće prvenstvo.  I dok u Ligi prvaka ima puno prostora za popravak u Primeri je svako ozbiljnije zaostajanje za glavnim konkurentima jako neugodno.

“Ceballos je skroman mladić, dobio je šansu i zabio dva gola, baš mi je drago. Ne mislim da nam je lakše igrati u gostima, volimo Bernabeu…”, rekao je trener Reala Zinedine Zidane u svom komentaru igre igrača koji je naglo iskočio u prvi plan, Danija Ceballosa.  Ovaj 21-godišnji mladić nakon utakmice bio je vrlo kratak, ali je zapravo puno rekao: ”“Nemoguće je imati bolji debi! A kad sam zabio, prvo sam se sjetio svoga pokojnog bratića koji me gledao s neba…”

Ceballos je u Real došao iz Betisa, do sada nije imao puno prilika da pokaže što zna s obzirom na činjenicu da se večeras prvi put našao u početnoj postavi europskog prvaka. Priliku je odmah iskoristio. S obzirom kako igra 21-godišnjak vrlo brzo bi se mogao približiti prvoj postavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Radim za ovaj trenutak. Ja sam igrač koji se nikada ne predaje, radom iz dana u dan skupljam plodove svoga rada. Te plodove ubrao sam danas. Moram nastaviti ovim putem…”, zaključio je mladi igrač Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.