Kad ”balkanski korijeni” postanu argument: Je li tenisač Bernard Tomić lagao da ima koronavirus?

Foto: fah

Bernard Tomić, australski tenisač hrvatskih korijena, prije desetak dana objavio je kako misli da ima koronavirus. Nakon toga je hitno prebačen u samoizolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije desetak dana Tomić je kazao:

“Od prošlog utorka ne osjećam se dobro. Imam kratak dah, imunitet mi je opao i ide sve niže. Trenutno sam u Miamiju, izolirao sam se od svih, kao što je savjetovano. Još nisam testiran, ali imam sve simptome. Mislim da sam to pokupio u Meksiku.

Vjerujem da sam to dobio dok sam putovao iz Meksika za Monterrey prošlog tjedna. Ljudi ovo moraju shvatiti ekstremno ozbiljno, posebice u mojoj Australiji. Ne znam ni koliko ću biti u samoizolaciji niti kada ću biti testiran.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nikad zapravo nije potvrđeno da je Tomić pozitivan na koronu. Naime, Tomić je trenutno 202. tenisač svijeta, a potvrda o njegovoj zarazi nikad nije došla do medija, njemačka tenisačica, Andrea Petković, smatra kako je on to sve izmislio.

“Stalno priča gluposti, a to je bila zadnja”, kazala je njemačka tenisačica, koja je nekoć bila 9. tenisačica svijeta, a inače je podrijetlom iz Tuzle.  U zaključku je Andrea Petković bila još oštrija:

“Čula sam se s njim prije nekoliko dana i priznao mi je da je lagao. Ne zna zašto je lagao. Znamo svi da je on buntovan, to je sve zbog njegovog karaktera i balkanskih korijena.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo se često, nažalost, u nedostatku argumenata i suvisle komunikacije potežu ”balkanski korijeni” kao neki argument i to uglavnom od strane onih koji ne znaju gdje su geografski, a gdje kulturno granice Balkana.  Kad je to nečije podrijetlo bio argument za nešto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.