Kad je domaće prvenstvo cilj, a Liga prvaka bonus: Kako Danijel Subašić vidi ‘marš’ Monaca u Europi?

Foto: fah

Najbolji hrvatski golman i standardni čuvar mreže Vatrenih Danijel Subašić, zajedno s Monacom na pragu je velikog iznenađenja i plasmana u polufinale Lige prvaka. Popularni ”Sube” jedan je od nekoliko hrvatskih reprezentativaca koji sjajno guraju u najjačoj klupskoj nogometnoj ligi na svijetu. Pobjedom u Dortmundu protiv domaće Borussije 3:2 Monaco je vrlo blizu ostvarenja sna. No, nije cilj, kako kaže Subašić, Liga prvaka, to je lijepo iskustvo, pravi cilj Monaca je osvajanje naslova u Francuskoj. Monaco ima veliku priliku i prednost od tri boda ispred sve boljeg PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić tvrdi da je Monacu za naslov potrebno još šest pobjeda, a on sam ne bi imao ništa protiv kada bi sve završilo 1:0. I Subašić razmišlja na način mnogih navijača spomenutog kluba koji su oduševljeni plasmanom Monaca u Ligi prvaka, no, svjesni su da je realnije očekivati trofej u Francuskoj nego do ”kante” doći preko Reala, Juventusa ili Atletica.

“Pobijedili smo, to je dobro, ali Liga prvaka nam nije cilj. To je lijepo iskustvo za naše mlade igrače. Napravili smo puno dobrih stvari ove sezone i želimo to nastaviti. Cilj nam prvenstvo, dok je Liga prvaka samo bonus”, rekao je Subašić, koji je konstatirao kako je Borussia bila bolja od njih u drugom dijelu utakmice u Dortmundu, dok je Monaco bio bolji u prvom poluvremenu.

“To je tek prva utakmica, ostalo je još drugo poluvrijeme”, rekao je hrvatski reprezentativni golman. Govorio je Subašić i o ”Žutom zidu” igrača Borussije te je ocijenio kako se zapravo ne radi o ničem posebnom, navodi portal Goal.com/hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Fokusiran sam na utakmicu. Čuo sam ih, ali nije me briga za to. Svaka tri dana imamo utakmicu pa sam naviknut na pune tribine. To me motivira i drži na top razini”, zaključio je Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.