Kad Vatrene hvali jedan od najvećih svih vremena

Pohvale na račun hrvatske nogometne reprezentacije ne prestaju čak ni nakon nesretnog ispadanja s Europskog nogometnog prvenstva. Brojni strani, i to vrlo ugledni, mediji svoje su rekli o igri Vatrenih u prvom krugu Eura, uglavnom se radi o zasluženim hvalospjevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednako je tako i nekoliko najvećih zvijezda europskog i svjetskog nogometa s najljepšim epitetima ukrasilo igru Čačićevih izabranika, izdvojimo dvojicu Engleza, Gary Linekera te Waynea Rooneyja.

Nizu pohvala na račun Hrvatske pridružio se i bivši izbornik Argentine te jedan od najvećih nogometaša svih vremena, Diego Armando Maradona, prvak svijeta s Argentinom 1986. u Meksiku te finalist SP-a četiri godine kasnije u Italiji. Karizmatični “mali zeleni”, kako su Diega zvali osamdesetih, komentirao je za Times of India nekoliko utakmica Europskog prvenstva, među njima i utakmicu naše reprezentacije protiv Portugala.

Maradona smatra da Portugal nije napravio ništa za gledatelje, razočaran je igrom Cristiana Ronalda. Na pitanje novinara jesu li Portugal i Ronaldo imali sreće protiv Hrvatske Maradona je odgovorio potvrdno, no, odmah nakon toga dodao je i jednu veliku istinu, “sreća je sastavni dio nogometa”, Hrvatska na velikim natjecanjima nema previše sreće već 18 godina. “Portugal je prvi put u Francuskoj pokazao jedinstvo. Ipak, Hrvati su imali prilika. Međutim, Pepe je bio spasitelj u više navrata. To što su prošli samo jednim vrijednim dodirom lopte Ronalda trebalo bih ih potaknuti još više”, tvrdi Maradona, koji danas uglavnom komentira nogometna zbivanja iz perspektive velikog nogometaša i jednog davno prošlog vremena kad je nogomet još bio mlad i kad se igralo puno drugačije. Neki će reći kako je zapravo Maradona, i način na koji je igrala njegova Argentina, bio posljednji bljesak nogometnog romantizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvati su si sami krivi, jer nisu imali taj završni dodir, iako su bili bolja momčad i mogli su zabiti pogodak. Luka Modrić i Ivan Rakitić nisu imali tu kretivnu iskru koja bi donijela priliku i to je ono gdje će Poljska morati odigrati drugačije. Oni dolaze do prilike uz manje dodira i tu je Lewandowski koji može to završiti”, rekao je nogometaš koji je obilježio jednu nogometnu epohu, a koji je posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu imao 1994. godine u SAD-u, sa 34 na leđima, ali, nažalost, na leđima nije nosio samo teret godina.

Argentina, predvođena Maradonom, igrala je u Zagrebu prijateljsku utakmicu 1994. godine, uoči SP-a u Americi, tom prilikom kapetani Hrvatske i Argentine, Zvone Boban i Diego Maradona, prvom predsjedniku Republike Hvatske dr.Franji Tuđmanu poklonili su loptu s potpisima nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.