Kako je splasnula euforija oko odlaska Danija Olma u Barcelonu?

Foto: fah

Izgleda kako je euforija oko odlaska Danija Olma u Barcelonu, posve očekivano, malo splasnula. Naime, kako piše Barceloni skloni katalonski El Mundo Deportivo Barca će vjerojatno privremeno stopirati pregovore s Dinamom glede angažmana najboljeg igrača hrvatskog prvaka i to barem do ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Barcelona nije odustala od Olma, no, od transfera u zimskom prijelaznom roku neće biti ništa. Zapravo, i prije nego li se zakotrljala ova priča oko odlaska Olma u Barcelonu bilo je malo vjerojatno da će se to dogoditi prije ljeta, iako je sam igrač u svojim izjavama sugerirao suprotno.  Navodno je problem u euforičnom istupima Danija Olma, koji je i sam više puta javno poručio kako želi u Barcelonu te je kazao da mu je san zaigrati s najboljim igračem današnjice, Lionelom Messijem. Prema pisanju El Mundo Deportiva Olmo je napravio najveću pogrešku kada je otkrio kako je Barcelona zainteresirana za njega. Zapravo Barcelona je, kako to i dolikuje velikom klubu, željela sve obaviti s više diskrecije, u tajnosti finiširati pregovore, a onda krenuti u realizaciju.  Naime, informaciju da je Barcelona poslala ponudu u Maksimir u javnost je, kako smo već pisali, pustio menadžer Danija Olma Andy Bara, međutim, AS i Mundo Deportivo demantirali su Olmovog menadžera. Takvo ponašanje Dinamove zvijezde nisu na najbolji način prihvatili u Barci.

Da od transfera vjerojatno neće biti ništa u zimskom prijelaznom roku govori i činjenica da Dinamo na zimskim pripremama očekuje Olma iako je on javno poručio kako je njegov ciklus u Dinamu završen. No, Olmo je na sličan način govorio i prošlog ljeta, kada je tražio transfer iz Dinama, a u sve se uključio i njegov otac, Miguel, koji se požalio da Dinamo za Danija traži previše novca, međutim, od tada do danas malo toga od oca Danija Olma možemo čuti u javnosti, što samo potvrđuje da je sudbina Danija Olma i dalje neizvjesna te da bi ipak mogao ostati barem do ljeta na Maksimiru, iako Modri nisu izborili europsko proljeće.  Olmu je cilj zaigrati idućeg ljeta u dresu španjolske reprezentacije na Europskom prvenstvu, što bi mu onda i znatno povisilo cijenu. Pitanje je može li to učiniti igrajući za Dinamo a s obzirom da hrvatski prvak ipak ovog proljeća neće igrati europske kupove?

Svjestan je toga i Olmo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trenirati i igrati s Messijem,  to je najveći poticaj koji mogu dobiti u karijeri. Ne bojim se, prošao sam puno toga i izabrao sam sporedni put u karijeri kakvim nitko prije mene nije krenuo. Evo gdje sam danas. Želim ići na Europsko prvenstvo sa Španjolskom, a taj put bit će mi otežan ako ostanem u slabijem natjecanju poput hrvatske lige’‘, kazao je, između ostaloga, prije nekoliko dana Dani Olmo za L’Esportiu de Catalunyu.

S druge strane El Mundo Deportivo je pozivajući se na izvor iz Barcelone kritizirao takvo ponašanje mladog igrača, uz konstataciju da se na takav način takvi poslovi ne obavljaju.  Sigurno kako je na euforiju Danija Olma utjecala činjenica da se radi o ipak mladom i neiskusnom igraču, kojeg je ponijela želja za povratkom u Kataloniju te igranje na velikoj sceni uz bok najboljim igračima svijeta. No, na to će očito ipak morati malo pričekati.  Ako i dođe do transfera u Barcelonu s obzirom kako su zanimanje pokazali Juventus, United, neki klubovi iz Bundeslige…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.