Kako Nizozemac Ronald Koeman ponižava igrače na koje više ne računa?

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Nakon katastrofalnog završetka prošle sezone momčad Barcelone preuzeo je nizozemski stručnjak Ronald Koeman. Odmah po preuzimanju katalonskog kluba s nekoliko poteza izazvao je niz kontroverzi, od razgovora s Lionelom Messijem do telefonskog ”obračuna” sa Suarezom, a riješio se i sad već bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Prije ili poslije način na koji se obračunava s igračima na koje više ne računa mogao bi se Nizozemcu obiti o glavu, posebno ako ga ne krene rezultat. Neki igrači jedva bi dočekali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se Koeman ne odnosi baš najbolje prema nogometašima na koje ne računa osjetio je na svojoj koži i bivši igrač Evertona Oumar Niasse.

“Bio je užasan. Uzeo mi je broj na dresu i dao ga drugom igraču. Poručio mi je kako ne želi da jedem s prvom momčadi te da idem jesti s mladom momčadi. Još se puno stvari dogodilo, radio je određene stvari kako bi vidio hoću li odustati te me je tjerao do krajnjih granica”, kazao je Niasse te je još dosta toga pojasnio u videu tijekom predstavljanja u Hullu prije nekoliko godina.

Podsjetimo, Senegalac je tijekom boravka Ronalda Koemana na Goodison Parku otišao na posudbu u Hull City, nakon čega je sezonu odigrao i u Cardiffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli i u Barceloni je Koeman odmah po dolasku napravio kaos, naime, Lionelu Messiju je direktno u lice kazao da neće imati željenu slobodu u igri, a otpisao je Urugvajca Luisa Suareza, koji je na kraju otišao u Atletico, otpisan je i mladi Riqui Puig. Rakitić je već u Sevilli, doista, nova je to Barcelona, odgovornost za takvu Barcelonu isključivo leži na Koemanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.