Čudo od nogometaša: Nijemci uspjeli izračunati brzinu Erlinga Haalanda u nevjerojatnom sprintu

epa08425960 Dortmund's Erling Haaland celebrates after scoring the opening goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and Schalke 04 in Dortmund, Germany, 16 May 2020. The German Bundesliga and Second Bundesliga are the first professional leagues to resume the season after the nationwide lockdown due to the ongoing Coronavirus (COVID-19) pandemic. All matches until the end of the season will be played behind closed doors. EPA/MARTIN MEISSNER / POOL DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Norveški reprezentativac, Erling Haaland, i na početku nove sezone u Bundesligi nastavio je oduševljavati navijače kluba za koji igra – Borussije Dortmund. No ni ostali, navijači ostalih klubova, nisu ravnodušni kad je talent Haalanda u pitanju, mnogi klubovi odavno su izrazili želju da ga dovedu u svoje redove. Spremni su, navodno, platiti koliko treba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u pobjedi Borussije Dortmund na startu nove sezone Bundeslige protiv imenjaka iz  Moenchengladbacha Haaland je postigao dva pogotka, a posebno je oduševio kod trećeg gola za momčad iz Dortmunda. Podsjetimo, bilo je 3:0 za dortmundsku Borussiju.

Haaland je, dakle, iz faze obrane krenuo u nevjerojatan sprint, izgledao je poput atletičara, primjerice, nekoć velikog Carl Lewisa, bio je brži od svih ostalih, a precizni Nijemci su uspjeli izračunati koliko je pretrčao te kojom je brzinom išao.

Norvežanin je u ovoj akciji, za treći gol Borussije, pretrčao ukupno  97 metara i dostigao je brzinu od 35 km/h, što je svakako nevjerojatna brzina za nogometaša. Samo kilometar više od njega uspio je trčati francuski reprezentativac Kylian Mbappe, a za nijansu ispred je još nekoliko nogometaša kao što su Aubameyang, Walker, Inaki Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.