Kako se Dinamo Zorana Mamića sprema za europsku jesen?

epa08627327 Dinamo Zagreb's head coach Zoran Mamic gestures during the UEFA Champions League 2nd qualifying round soccer match between CFR Cluj and Dinamo Zagreb, in Cluj Napoca, Romania, 26 August 2020. EPA/SEBASTIAN TATARU

Nakon šokantnog ispadanja Dinama iz Lige prvaka i to prije play offa kvalifikacija, a da se, primjerice”, o odgovornosti trenera Zorana Mamića uopće nije razgovaralo, očekuje se i početak ozbiljne rasprodaje, koja mjesecima ionako traje (od odlaska Danija Olma) i o čemu se ionako javno govori na Maksimiru. Naime, Dinamo još uvijek ima realne šanse izboriti grupnu fazu Europe lige, što je kakva – takva utjeha, iako je financijski ”kolač” daleko siromašniji nego što bi bio onaj u Ligi prvaka. I kako se Modri, predvođeni Zoranom Mamićem, spremaju za europsku jesen?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danima, pa i duže, a pogotovo poslije ispadanja od Ferencvarosa u Budimpešti, se govori o odlascima najvećih talenata, mladih igrača poput Antonio Marina ili Joška Gvardiola, kome su očito milijuni udarili u glavu s obzirom kako na početku nove sezone igra u katastrofalnoj formi. Nažalost, vrlo brzo doći će red i na preostale Dinamove zvijezde koje su pod Nenadom Bjelicom briljirale u Europi, govori se i o odlasku Brune Petkovića, Mislava Oršića, Dominika Livakovića… Što će od Dinama ostati i kakve ambicije bi u tom slučaju hrvatski prvak mogao imati u Europi?

Prema pisanju Sportskih novosti navodno je vrlo blizu odlasku Amer Gojak, bosansko hercegovački reprezentativac također se očito sprema pakirati kofere. Glede opcija, radi se o Bundesligi i Serie A. Navodno je za Gojaka zanimanje pokazala berlinska Hertha, dok iz Italije zanimanje pokazuju Bologna i Genoa. Naravno, zasad su to tek ”probni baloni”, odnosno radi se o nagađanjima, koja tek treba i konkretizirati kako bi se moglo govoriti o ozbiljnim ponudama.

Podsjetimo, Amer Gojak je iz Olimpika došao u Dinamo 2015. godine, a nosio je i dres sarajevskog Željezničara.  Ugovor za Dinamo veže ga do 2022. godine. Prema Transfermarktu vrijednost Gojaka je pet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.