Kamerunu oduzeto domaćinstvo Afričkog kupa nacija 2019.

Foto: Thinkstock

Afrička nogometna konfederacija je u petak objavila da Kamerunu oduzima organizaciju Afričkog kupa nacija 2019.(15. lipnja – 13. srpnja) jer kasne u pripremama za to najveće nogometno natjecanje na afričkom kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta se kasni u Kamerunu s izgradnjoM infrastrukture, a i sigurnost nije na najvišoj razini u toj zapadnoafričkoj državi s obzirom na to da se na sjeveru događaju napadi džihadističke skupine Boko Haram i sukobi vojske i separatista u dvije najveće regije gdje se govori engleski jezik.

Najjači kandidati za preuzimanje organizacije Afričkog kupa nacija su Južnoafrička Republika i Maroko, a odluka o tome tko će preuzeti zadatak od Kameruna znat će se do kraja godine.

Afrički kup nacija na kojem će prvi put sudjelovati 24 reprezentacije održat će se od 15. lipnja do 13. srpnja 2019., a ne u siječnju i veljači kako se do sada održavao. Naslov pobjednika iz 2017. će braniti nogometaši Kameruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.