Kamo će Dudu? Eduardo da Silva Božić s obitelji proveo u Zagrebu, Novu godinu čekat će u rodnom Brazilu!

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, drugi strijelac Vatrenih, uz Marija Mandžukića, svih vremena, 33-godišnji Eduardo da Silva, napustio je Ukrajinu i Šahatar. Naime, ovih mu dana istječe ugovor za koji je igrao zajedno s bivšim kapetanom hrvatske nogometne reprezentacije Darijom Srnom.  Klub iz Donjecka na svojoj se službenoj stranici oprostio od Eduarda te mu je zahvalio na svemu što je učinio za najbolji ukrajinski klub proteklih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Eduardo je za Šahtar odigrao ukupno 173 utakmice, zabio 57 pogodaka te je osvojio čak 11 trofeja, od toga četiri ukrajinska prvenstva u kupa, ali i tri Superkupa. U prošloj je sezoni bivši Vatreni za Šahtar zabio respektabilnih 11 golova.

Foto: Snimka zaslona

S obzirom kako se Dudu s obitelji vratio u Zagreb krenula su nova nagađanja glede njegove iduće postaje, odnosno kluba u kojem bi mogao završiti bogatu karijeru, koja bi bila još bogatija da se hrvatski Brazilac nije teško ozlijedio na vrhuncu karijere igrajući za Arsenal.  Nakon povratka u Zagreb Dudu je zajedno sa suprugom Andrejom boravio nekoliko dana u Londonu, no, božićne je blagdane proveo u Zagrebu, u kojem je i stekao afirmaciju. Uoči Nove godine i proslave na Silvesterovo Eduardo je otišao u posjet rodbini prema rodnom Brazilu. Tamo će kako sada stvari stoje dočekati i 2017. godinu budući da se namjerava zadržati dva tjedna u zemlji u kojoj je prije dvije godine odigrano i posljednje Svjetsko nogometno prvenstvo.

Što se tiče same karijere te nastavka iste Eduardo još uvijek nije prelomio, iako je malo vjerojatno da će nakon svega izabrati Dinamo, iako je slobodan igrač te njegov budući klub ne mora platiti odštetu Šahtaru. Nažalost, nije zadnjih dana razgovarao s čelništvom Dinama oko eventualnog angažmana, odnosno povratka u klub za koji je više godina uspješno igrao. Eduardo je, naime, u Hrvatsku došao još za vrijeme Zlatka Canjuge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnu odluku glede nastavka karijere Eduardo bi trebap donijeti odmah nakon novogodišnjih slavlja, kad se blagdanska atmosfera umiri i kad se krene ozbiljno razmišljati o novim obvezama i novim izazovima za 2017. Trenutno bivši hrvatski reprezentativac ima jednu ozbiljnu ponudu, no, o tome ne želi sada govoriti dok ne dođe vrijeme da se o tome uopće govori. U ovom mu je trenutku ipak najvažnije napuniti baterije u krugu obitelji, o poslu, obvezama, bit će razgovora za dva tjedna kada bi se moglo znati kamo će Eduardo i kamo će još jedan igrač Šahtara, Darijo Srna. Spominje se Barcelona, ali i sve više Premiership.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.