Kao utjeha 2.4 milijuna eura: Dinamo oslabljen u Ligi prvaka?

Foto: fah

Nogometaši zagrebačkog Dinama s obzirom na rezultat prve utakmice 4. pretkola Lige prvaka u Bernu protiv Young Boysa vrlo su blizu plasmanu u najjaču klupsku nogometnu ligu svijeta. Rezultat 1:1 iz Berna Modrima nudi puno više od nade, objektivno hrvatski prvak ima realnu šansu za podvig kojim bi jednim dijelom zatvorili i financijsku konstrukciju za cijelu sezonu koja je tek počela, iz perspektive Dinama početak je fantastičan. Na vrhu HNL-a, sjajni u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čak i plasman u Ligu prvaka neće zaustaviti odlaske iz Maksimira, naime, i prije utakmice Dinama i Young Boysa u Švicarskoj prema pisanju medija iz susjednih zemalja napadač plavih Armin Hodžić bio je na korak do prelaska u mađarski Videoton. Dakako, ne podcjenjujući nikoga recimo kako su devedesetih, pa i kasnije, igrači Dinama odlazili u najjače lige na svijetu, kao pojačanja, Hodžić će se morati zadovoljiti Videotonom, a Dinamo odštetom od 2.4 milijuna eura.  Navodno je reprezentativac Bosne i Hercegovine obavio liječnički prehled te je prema pisanju sportsport.ba i potpisao ugovor s mađarskim klubom.

Iz Maksimira za sada nema potvrde informacije koju prenose neki portali, no, Hodžić je gotovo sigurno bivši igrač Dinama, koji će tako nešto slabiji ući u europsku jesen. Naime, čak i kad hrvatski prvak ne bi uspio osigurati Ligu prvaka osigurali su plasman u grupnu fazu Europske lige, što je također atraktivno natjecanje u kojem bi  Modri imali daleko više šanse za osvajanjem ponekog boda.

Podsjetimo, mladi, 23-godišnji, Armin Hodžić igrao je u Dinamu od 2014. godine, a bio je čak i član slavnog engleskog Liverpoola za koji s velikim uspjehom igra hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren. S druge strane za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ubilježio je pet nastupa. Prošle, šampionske sezone u dresu Dinama zabio je šest pogodaka u HNL-u, no u sezoni 2015/16. bio je najbolji strijelac kluba u HNL-u s 13 pogodaka. Dao je gol više i Alžirca Soudanija, u to vrijeme najveće zvijezde kluba. Sezonu kasnije bio je drugi golgeter Dinama sa 16 pogodaka… Soudani je tada zabio pogodak više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.