Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić – od siromašnog dječarca s obronaka Velebita skoro do vrha svijeta!

Foto: fah

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacija Luka Modrić dobio je u ruskom gradu Kazanju veliki mural uz najveće nogometne zvijezde današnjice Argentinca Lionela Messija, Portugalca Cristiana Ronalda i Brazilya Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskazao se sjajnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. On je na dosadašnjem dijelu prvenstva tri puta biran za igrača utakmice – protiv Nigerije, Argentine i protiv Rusije čime je iskočio i među glavne kandidate za “Zlatnu loptu”, nagradu za najboljeg igrača SP-a koju Međunarodna nogometna federacija (FIFA) službeno dodijeljuje od 1982. godine.

No, tko je zapravo kapetan hrvatske nogometne reprezentacije?

Obiteljski život

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić u braku je s pet godina starijom Vanjom s kojom ima troje djece.Upoznali su se u jednom kafiću u zagrebačkim Ravnicama. Pet godina starija ekonomistica tada je radila u agenciji Zdravka Mamića, a njezina majka bila je zaposlenica u Dinamu. Zanimljivo je kako je njihov prvi razgovor preko mobitela, iako se nisu ni poznavali, potrajao čak tri sata. Očito se odmah osjetila “kemija”, a kad se to dogodilo, Luka nije skrivao svoju sreću.

My support! ❤️❤️❤️???????? #IvanoEmaSofiaVanja ???

Objavu dijeli Luka Modric (@lukamodric10)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanja se zaljubila u Luku kada je on imao devetnaest godina. Privukla ju je jednostavnost, skromnost, samozatajnost, velika samouvjerenost. Imao je velike ambicije i ciljeve, a on i nije naročito ljubomoran, “taman onoliko koliko treba da ste sigurni da vas netko voli”, govorila je Vanja.

Vjenčali su se 2010. kod matičara, godinu potom i u crkvi. Sina Ivana dobili su 2010., a kći Emu 2013. godine, dok je kći Sofia rođena 2017. godine. Nikad nisu imali problema, niti je njihov obiteljski život bio predmetom medijskih spekulacija i uglavnom nagađanja čemu je inače sklon žuti tisak. Kada je potpisao ugovor s Realom na travnjaku Santiago Bernabeua s njim se našao i njegov sin Ivano. Rado su pozirali fotografima, a pridružila im se i Vanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su mu oni najveća podrška na Svjetskom prvenstvu što pokazuje i činjenica da ih nakon svake pobjede traži u publici.

Težak put

Luka Modrić, danas jedna od najvećih svjetskih nogometnih zvijezda, imao je teško djetinjstvo. Djetinjstvo kakvo niti jedno dijete nije zaslužilo, a kakva su imala, nažalost, mnoga djeca u Hrvatskoj tih ratnih devedesetih.

Luka je bio prognanik, njegovog djeda su ubili Srbi, odnosno, velikosrpska soldateska, u velikosrpskoj agresiji spaljeno je cijelo selo. Obitelj našeg najboljeg nogometaša potječe iz sela s Velebita, rat ih je odveo u Zadar gdje su dobili prognanički smještaj u hotelu “Iž” koji je bio blizu stadiona Nogometnog kluba Zadar, tada se Modrić počeo baviti nogometom. Počelo je, doduše jako teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su bili siromašni, otac mu nije mogao kupiti ni štitnike za noge, nego mu ih je sam izrađivao od daščica. Ponekad je život doista pravedan, naime vrati ono što je odnio. Modrić je uspio i od siromašnog dječarca s obronaka Velebita dogurao do krova Europe. Ima nešto u tom kršu, ili se ipak radi o Velebitskoj vili?

Nogometaš je znao cijeniti trud svojih roditelja, od prve velike zarade Luka je najprije roditeljima kupio veliki stan u Zadru, kako bi im se odužio. Kasnije, s vremenom, sebi je osigurao stan u Zagrebu, budući da je igrao u Dinamu te u Londonu. Naime, za one koji ne znaju Luka je svojedobno bio zvijezda Premiershipa, u dresu Tottenhama.

Puno je godina prošlo, no, mali, “kržljav” dječarac s obronaka Velebita uspeo se na Mont Blanc, vrh Europe, najprije s Realom, a onda, nadajmo se – sada i s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.