Kardinal Bozanić primio reprezentativce uoči odlaska u Brazil

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u utorak hrvatsku nogometnu reprezentaciju i članove stručnog stožera koji će sutra otputovati na svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uzoriti došli smo kod Vas jer želimo da nam udjelite Božji blagoslov uoči našeg puta u Brazil u kojem živi 200 milijuna katolika. Ujedno Vas pozivam da budete naš gost ukoliko se plasiramo u daljnji tijek natjecanja, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije zahvalio je kardinalu na prijamu i izrazio uvjerenje da će njegovi odabranici u Brazilu na najbolji način prezentirati svoju domovinu.

– Ja, kao i većina naših reprezentativaca vjerujemo da će nam Božji bladoslov dati dodatnu snage da dostojno reprezentiramo svoju Domovinu i pružimo radost hrvatskom narodu,kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Bozanić izrazio je zadovoljstvo što nogometne reprezentativce može primiti u zdradi u kojoj je prije stolovao sada blaženi Alojzije Stepinac.

– Vi ste već pobjednici, jer će na svjetskom prvenstvu nastupiti samo oni najbolji koji su izborili pravo da nastupe u Brazilu. Kad budete držali ruku na srcu kod intoniranja hrvatske himne, znajte da je cijela Hrvatska uz vas. Onaj tko želi dobro hrvatskoj domovini treba navijati za Hrvatsku na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Kada se vratite, mogli bi zajedno u posjet papi Franji,poručio je kardinal Bozanić igračima i stručnom stožeru reprezentacije te im podijelio krunice koje će ih podsjećati na posljednji posjet Svetog oca Hrvatskoj.

Poklonima su uzvratili i reprezentativci poklonivši kardinalu dres hrvatske reprezentacije s njegovim imenom i brojem 10, te šahovsku tablu s hrvatskim motivima i službenu zastavicu reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija na put u Brazil krenut će sutra iz zagrebačke zračne lzuke u 7 sati posebnim čarter letom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.