Kardinalne pogreške Ronalda Koemana: Zašto ih Nizozemac ne želi priznati?

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Barcelone ponovno su razočarali svoje navijače, prošlog vikenda su jedva na svom terenu uspjeli osvojiti jedan bod u derbiju protiv Valencije. Momčad Ronalda Koemana igra vrlo loše i tu se očito ništa ne mijenja od samog trenutka od kada je Nizozemac sjeo na klupu katalonskog kluba. Zbog taktike i svog načina igre Koeman se našao na udaru španjolskih medija, navijači su posebno nezadovoljni činjenicom da u završnici skoro svake utakmice s terena izvodi napadača, a uvodi stopera. Nikome nije jasno zašto to radi s obzirom kako je oduvijek zaštitni znak Barce napadački nogomet. Može li momčad koja ima Lionela Messija igrati drugačije osim napadački? Messi je, prema mnogima, predaleko od gola protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da sve po Barcelonu bude još i gore Ronald Koeman na želi priznati pogreške te uporno forsira svoj način igre, što potvrđuje i sastav katalonske momčadi za Valladolid. Naime, svi se slažu, kako mediji tako i navijači, pa čak i sami igrači, da nešto treba mijenjati. Naime, Barcelona već sada zaostaje za madridskim klubovima, Atleticom i Realom, male su šanse da se do kraja prvenstva Barca uključi u borbu za naslov, iako je do kraja prvenstva ostalo još jako puno utakmica. Drugim riječima, promjene su nužne odmah, Koeman nema previše izbora ukoliko se želi zadržati dulje na klupi katalonskog kluba. Nizozemac ne želi mijenjati sastav, a zbog čega ostali igrači ispaštaju, kao što je primjerice Miralem Pjanić. Ispašta i Barcelona.

Utakmica u Valladolidu igra se od 22 sata, a katalonski Sport je već objavio vjerojatne sastave. Prema kojem je vidljivo da je Koeman ostao dosljedan sebi. Prema pisanju Sporta jedina je promjena u odnosu na meč protiv Valencije je povratak De Jonga u početnu momčad. Drugim riječima, bosansko – hercegovački reprezentativac ostat će na klupi. Koeman se prošlog ljeta riješio nekoliko standardnih igrača, poput Luisa Suareza, koji briljira u vodećem Atleticu i Ivana Rakitića, koji vrlo dobro igra u Sevilli, za igrača koji uglavnom grije klupu. Moglo bi se govoriti o kardinalnim pogreškama nizozemskog stručnjaka, koje je sada teško priznati. No ako se rezultati ne promjene neće imati puno izbora.

Izgledni sastav Barcelone za susret protiv Vallodolida:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Messi, Griezmann, Braithwaite.

Bez obzira na sve i na lošu formu u ovom susretu su Katalonci također favoriti, pobjeda se ponovno nameće kao imperativ. Nažalost, Barcelona se u ovoj sezoni nosila teško nosila s imperativima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.