Karoglan: Igramo s puno grča, počnemo igrati tek kad zabijemo

Foto: Fah

Hajduk je prošao u polufinale Kupa pobjedom 5:0 nad Varaždinom, no u prvom poluvremenu imao je dosta sreće, Varaždin je do prvog pogotka bio bolja momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Treću godinu zaredom smo u polufinalu, malo je pao kamen sa srca, no u Hajduku svaku subotu i nedjelju treba pobjeđivati, rekao je trener Splićana Mislav Karoglan.

Do gola Hajduk nije djelovao dobro…

– Izašli smo s puno grča, to je bilo svakome vidljivo. Moramo imati to dječje u sebi, želju za nadigravanjem, nepotrebna je ta razina pritiska. Evidentno je da kad zabijemo gol tek počnemo raditi stvari koje treniramo. U presingu smo bili jako loši, sve duge lopte smo izgubili, evidentan grč, jedva sam čekao poluvrijeme, hvala Bogu da smo zabili te golove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Diallo do gola nije baš odigrao nešto…

– Moja logika je da postoje igrači koje moram vraćati kroz utakmice. Tri-četiri momka su daleko od optimalnog stanja i jedini način da do njega dođu su utakmice. Tako su se posložile neke ozljede. Preuzeo sam taj rizik, možda ću to platiti, ali po meni nema drugog puta, kaže trener Hajduka.

Istaknuo je da vidi napredak, ali i niz čudnih odluka svojih igrača.

– Bilo je dobrih stvari, dali smo pet golova, Belupu četiri. Nešto više ipak kreiramo nego prije, neke stvari su bolje, ali postoje nekakve bezvezne odluke, neforsirane pogreške koje nas suočavaju s kontrama, ne shvaćam zašto to radimo, ali to je proces.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mentalne kočnice su se otpustile nakon dva gola u finišu prvog poluvremena, hoće li to dobro utjecati na nastavak sezone?

– Nadam se da hoćemo, neki igrači su malo izgubili samopouzdanje, to je evidentno, ali ovakve pobjede će ih vraćati. Znam da recimo Brekalo ima ogroman potencijal, ja to vidim na treningu, kakva rješenja donosi, to će doći i na utakmicama. Diallo će se dizati, Pukštas ima ogroman prostor, Laslo isto ima velik prostor za napredak. Kad ne igraš godinu i pol to su priče za malu djecu da ćeš sad doći i igrati odmah ne znam kako.

Hajduku već u subotu slijedi prvenstveni dvoboj s Istrom 1961.

– Sutra već ovo zaboravljamo, do pauze moram uzeti sve bodove, stavljamo odmah fokus na Istru koja je u odličnom nizu, bit će to teška utakmica nakon ove današnje, zaključio je Karoglan, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.