Katalonski Sport: Tjedan odluke za Neymara i Barcelonu…

Foto: fah

Nastavlja se saga oko prelaska Neymara iz PSG-a u Barcelonu, bolje rečeno povratka razmažene brazilske zvijezde koja se već tjednima ponaša neprofesionalno prema pariškom klubu koji je prije dvije godine za njega izdvojio velike novce. Preko 200 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Barcelonu i Neymara, ako je vjerovati katalonskom Sportu, trenuci su odluke, ili bolje rečeno, kako kaže naslovnica tog lista ”Tjedan odluke.” Pred Barcom, PSG-om i Neymarom su ključni trenuci, piše Sport.

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali Barcelona je svoje uvjete odavno postavila, naime, katalonski div traži ponajprije od Neymara ispriku te povlačenje tužbe i pristanak na manju plaću, što će Neymara vjerojatno najviše pogoditi. Naime, Barcelona nudi određeni novčani iznos PSG-u za Neymara te dva igrača po izboru francuskog prvaka. Sve, dakako, ovisi o tome koga bi PSG izabrao, Barcelona bi razliku ponudila u novcu.

S druge strane i PSG ima svoje zahtjeve, naime, uložili su velika sredstva u Neymara, koji im i nije previše toga donio, u Europi Parižani nisu napravili praktički ništa, ništa više od onoga što su imali i prije Neymarovog transfera. PSG tako od Barcelone traži isključivo novce i to oko 200 milijuna eura. Dakle, bez zamjena, bez igrača pod račun. Ne pomaže ni činjenica da su Barcelona i PSG već duže vrijeme u lošim odnosima, oni su se dodatno pogoršali u trenutku kad je Barcelona potano pokušala vrbovati Marca Verrattija i Thiaga Silvu. PSG je odgovorio na jedini mogući način te je aktivirao Neymarovu klauzulu od 222 milijuna eura u ljeto 2017. godine, do sada je to najveći transfer u povijesti nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razumljivo je zašto Barcelona ima problema s povratkom Neymara. Malo je vjerojatno da će isplatiti PSG-u u gotovini preko 200 milijuna eura, iako Neymar želi otići te je pristao na sve uvjete koje je Barcelona postavila. Neymar je javno poručio da više nema namjeru igrati za PSG, a, kako smo već pisali, nije se pojavio ni na pripremama kluba, no, Thomas Tuchel jučer je rekao da na njega računa i da mu je dao malo duži odmor da dođe u što bolju formu.

Kako piše Sport ovaj tjedan je ključan jer PSG-u sezina započinje 3. kolovoza Superkupm protiv Rennesa, do tog roka Tuchel želi znati točno na koje igrače može računati za novu sezonu. Nakon toga Tuchel više neće pristati na odlaske, dok se pak Barceloni, koja je ovog ljeta već potrošila 200 milijuna eura i dovela nekoliko sjajnih igrača, poput  De Jonga i Griezmanna, nikamo ne žuri.

Spomenimo da je Neymar ipak pristao na ključni uvjet Barce, smanjenje plaće u Barceloni na 24 milijuna eura, dok je u PSG-u zarađivao 36 milijuna eura po sezoni, no, i dalje je to preveliki zalogaj za katalonski klub koji na svojoj platnoj listi ima pravi zlatni rudnik, nevjerojatan broj sjajno plaćenih igrača, stoga bi Barca pristala i na opciju jednogodišnje posudbe, kojom bi se obvezala da otkupi ugovor Brazilca sljedećeg ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.