Katarina Peović: Na utakmicama želim čuti i Thompsonove pjesme

Foto: fah, montaža narod.hr

Posljednjih godina, posve neopravdano, saborsku zastupnicu (mandat još traje) Katarinu Peović ljevičarski mediji proglašavaju ekstremnom desničarkom. Predsjednik Vlade lijepo bi rekao ”krajnjom desnicom.” Što je to Katarina Peović napravila a da je zaslužila takve, crne epitete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raskol i intervju Peović

Intervju 1. travnja za Hrvatski tjednik daleko će odjeknuti hrvatskom političkom scenom, više nema nikakve sumnje. Srušiti koncept predsjednika države koji u svom demokratskom pohodu želi osloboditi hrvatske institucije tako da jedan čovjek objedini ulogu predsjednika, premijera, predsjednika Sabora, Ustavnog suca, pa čak i kuhara u omiljenim mu restoranima.

U ekskluzivnom razgovoru za HT ”crna Kata”, kako joj pogrdno ”tepaju” radikalni ljevičari, a u onom programatskom dijelu, osvrnula se i na pokušaj okupljanja domoljubne političke scene pod isti kišobran.

> Vučemilović: Peović i društvo opet bi otimali imovinu kao i njihovi komunistički prethodnici

Nažalost, zbog desničarenja te koketiranja s rigidnom desnicom mnogi su je odbili, posljednji koji su to učinili bili su desničari iz kružoka Vesne Teršelić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno su se razišli oko vjeronauka u školama, dok je Kata zagovornik šest sati vjeronauka u školama dnevno, Vesna smatra da je dovoljno pet kako bi djeca koja idu u popodnevnu smjenu stigla na večernju misu. Raskol na desnici kakav se rijetko događa, čak i na ”ovim našim prostorima”.

Kad na utakmicu krenem ja…

Kata se, naravno, osvrnula na važan segment ove države – sport. Biti kandidat za predsjednika SIV-a (Saveznog izršnog vijeća) a ne imati sportske politike osuđeno je unaprijed na izborni debakl. S obzirom da su Hrvati mahom povampirene ustaše nisu skoni tolerirati ništa manje od totalnog crnila.

Na pitanje kako se osjeća kao nadaleko poznata, vatrena navijačica hrvatske reprezentacije i smetaju li joj ”nekakvi sumnjivi” povici na tribinama crna Kata progovara, onako iz duše… Sa ovčara i kablara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kad se nađem na Sjeveru, s Torcidom, BBB-ima, prođu me trnci, zlobnici tvrde – jeza. Najteže mi se pripremiti za utakmicu, dok pospremim obilježja HOS-a, naše zastave s prvim bijelim poljem gotovo sam zakasnila, a to ne bih podnijela. Da budem jasna, želim uživati u Thompsonovim pjesmama, Čavoglave pjevam svakim dan. Kad iz nekoliko desetak tisuća grla odjekne stari hrvatski pozdrav, kad se čuju oni moji, a vi dobro znate koji.. Tko to može platit?  Kome to smeta?”, prkosno će Katarina, koju je zgrozila i sudbina bivšeg hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića.

Prkos

Zgrožena s činjenicom da bivšeg Vatrenog nisu zaštitile institucije već je prepušten medijskoj stihiji, koja mu je odnijela i Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Kata poručuje:

”Kako sam od malih nogu na svim utakmicama Vatrenih tako me zgrozilo ponašanje institucija. Zar se tako brani dignitet hrvatskih sportskih vitezova? Zbog jednog starog pozdrava Hrvatska je ostala bez vođe svoje obrane. Odgovorne su institucije, to ćemo promijeniti. Okupimo se pod jednim, domoljubnim, hrvatskim stijegom i sve ćemo vratiti na tvorničke postavke. Dat ću vam primjer, u vrijeme moje babe, i moje prababe, institucije su štitile takve ljude. Buditi sigurni, Šimunić bi bio zaštićen, štitile bi ga institucije na Golom otoku, kao one u Lepoglavi. Mi znamo kako braniti i štititi ljudska prava…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista! ‘Tko drugačije kaže, taj kleveće i laže…’

(satira)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.