Kineska tvrtka skupo plaća francuski naslov prvaka

Foto: fah

Kineskom proizvođaču kućanskih aparata Vatti došlo je na naplatu jedno obećanje koje je dao svojim klijentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Vatti, partner Francuskog nogometnog saveza (FFF), obećalo je prije početka SP-a u Rusiji da će klijentima koji kupe “formulu prvaka” sastavljenu od različitih kućanskih aparata isplatiti potrošen novac ukoliko Francuska osvoji naslov svjetskog prvaka.

Francuska je u finalu pobijedila Hrvatsku 4-2 i tako drugi put postala svjetski prvak, a Vatti je tako do sada isplatio klijentima već više od 7,7 milijuna eura ispunjavajući tako obećanje dano prije početka SP-a.

“Iznos koji moramo platiti bi mogao biti jako visok, no predviđen je u našem godišnjem proračunu”, izjavio je jedan članova uprave tvrtke Wang Zhaozhao. “Posljedice neće biti strašne za nas.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skladišta Vattija su se ubrzano praznila kako se Francuska približavala naslovu prvaka.Kinesku tvrtku bi ovo obećanje na kraju moglo stajati više od deset milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.