Kineski vaterpolisti možda već iduće sezone u Regionalnoj ligi

Foto: fah

Posredovanjem Hrvatskog olimpijskog odbora u prostorijama nacionalne olimpijske udruge sastali su se predstavnici Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) i istovrsne kineske vaterpolske udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku stranu predvodio je predsjednik HVS-a Mladen Drnasin, u društvu izvršnog direktora Perice Bukića i glavnog tajnika Renata Živkovića, dok su s kineske strane sastanku nazočili direktor tamošnje nacionalne vaterpolske udruge Lei Ming i direktor vaterpolskog odjela u središnjem tijelu kineskog sporta Zhao Qi, te izbornik kineske vaterpolske reprezentacije Crnogorac Petar Porobić.

Ideja koja je povezala dvije strane odnosi se na mogućnost sudjelovanja kineske vaterpolske reprezentacije u klupskom statusu u Regionalnoj ligi, kako bi njihovi igrači skupljali iskustvo uz ponajbolje vaterpoliste današnjice.

U svjetlu sve jače gospodarske suradnje Hrvatske i Kine te mogućnostima proširenja suradnje i na sportskom planu, potporu toj ideji dao je čelnik HOO-a Zlatko Mateša, a s njim se načelno složio i predsjednik HVS-a Mladen Drnasin. No, kako je izjavio Drnasin, treba vidjeti i što mi dobivamo s time, te kako će na to reagirati savezi iz ostalih država s klupskim predstavnicima u Regionalnoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineski izbornik Petar Porobić istaknuo je da je tu HVS najvažniji i da se sa srpskim i crnogorskim vaterpolskim savezima lakše dogovoriti nakon što se izjasne naši vaterpolski dužnosnici. Tijekom možebitnog natjecanja u Regionalnoj ligi kineski vaterpolisti boravili bi i trenirali najvjerojatnije u nekoj hrvatskoj destinaciji (spominjani su Zadar i Makarska), a pokriće bi potražili u sponzorstvu kineskih tvrtki.

Porobić je izrazio žaljenje što se ideja nije realizirala već za ovu sezonu, a uvjeren da će u idućoj kineski vaterpolisti zaigrati na ovim prostorima u najjačoj klupskoj konkurenciji svijeta. Do ostvarenja tog cilja još puno toga treba definirati, ali činjenica je da postoji obostrana dobra volja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.