Koeman komentirao Piqueov istup: ‘Gerard je ovdje 16 godina, a ja dva mjeseca’

epa08612983 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Sutra, u subotu, od 16 sati na rasporedu je možda i najveći europski nogometni derbi. Naime, igrat će dva velika rivala Barcelona i Real Madrid. El Clasico na Nou Campu u sklopu 7. kola španjolske lige dolazi u trenutku kada je Real teško ranjen s dva uzastopna poraza, dok ni Barcelona nije posebno uvjerljiva. Real je izgubio najprije od Cadiza u prvenstvu, a onda i od Šahtara u Ligi prvaka. Barca je poražena u prvenstvu od Getafea, no u Ligi prvaka bila je uvjerljiva u susretu protiv slabašnog Fererncvarosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je veliki derbi najavio novi trener Barcelone, Nizozemac Ronald Koeman, posebno poslije bombastičnog intervjua iskusnog stopera Barce, Gerarda Piquea?

”Uvijek je u ovakvim utakmicama prisutno puno pritiska. Real dolazi u lošoj formi, ali to nikako ne znači da će im nedostajati morala. Velika je to momčad koja će znati kako treba odigrati ovu utakmicu. Igrao sam u 14 ovakvih derbija, možda je malo lakše biti trener nego igrač ”, poručio je trener Barcelone te se osvrnuo na Piqueov istup:

”Gerard je ovdje već 16 godina, a ja sam dva-tri mjeseca. On ima svoje mišljenje o situaciji u klubu. Poštujem ga kao igrača i kao čovjeka, smatram ga pametnim. Rekao je to što je mislio, a sutra će na utakmici dati sve od sebe za naš dobar rezultat. To je takav nogometaš.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.