Koeman ostaje, za BH reprezentativca nema mjesta: Kamo će Miralem Pjanić iz Barcelone?

epa08839885 Miralem Pjanic (R) of FC Barcelona in action during the UEFA Champions League group G soccer match between Dynamo Kiev and FC Barcelona in Kiev, Ukraine, 24 November 2020. EPA/SERGEY DOLZHENKO

Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao prošlog ljeta kao veliko pojačanje iz talijanskog Juventusa, no u Barci se nije previše naigrao. Naime, trener Ronald Koeman ga je uglavnom držao na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, bosansko-hercegovački nogometaš odigrao je 29 utakmica prošle sezone za Barcu, no to je više statistička činjenica nego što bi se radilo o stvarnom učinku Pjanića u Barcinom dresu. Uglavnom je ulazio s klupe te je u prošla tri mjeseca u La Ligi upisao samo dva nastupa što je zaista veoma malo. Nije zabio niti jedan pogodak, niti je asistirao.

Miralem Pjanić sve je bacio na kartu da će Koeman dobiti otkaz u Barceloni, no od toga neće biti ništa te će nizozemski stručnjak i sljedeće sezone biti trener najboljeg katalonskog kluba. Drugim riječima, Pjaniću preostaje samo odlazak iz Barcelone ukoliko želi napokon zaigrati. Zasad je nepoznato u kojem će klubu bosansko-hercegovački nogometaš igrati u novoj sezoni.

Navodno su za Pjanića zanimanje pokazali Juventus, Chelsea i PSG i te će spomenuta tri kluba nastojati angažirati Pjanića ovog ljeta. Navodno je, ako je vjerovati dijelu talijanskih medija, Pjanić već u kontaktu s Juventusom, želi se vratiti u bivši klub, no pravog dogovora zasad nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sam Pjanić najradije bi se vratio u Italiju, gdje je svojedobno igrao uspješnih devet godina prije odlaska u Španjolsku. Najprije je pet sezona nosio dres Rome, dok je u Juventusu igrao četiri godine. Prema svemu sudeći zasad je Juventus najdalje otišao glede Miralema Pjanića, no Barcelona će pričekati i eventualne druge ponude, nakon čega će donijeti konačnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.