Koju su utakmicu pratili turski mediji? ‘Idemo direktno u Moskvu’

Foto: fah

Iako je Turska na sablasno praznom Maksimiru više nego sretno osvojila bod i bila potpuno nadigrana od Hrvatske turski mediji slave, praktički su zaključili kvalifikacije koje su tek počele. Naravno, Turska je otkinula dva boda Hrvatskoj, međutim, odigrala nije ništa, još je devet kola pred nama i ako ovako nastave teško će doći do Moskve, o čemu sanjaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski mediji slave, a režimski, dakle, provladin Aksam, na naslovnici piše da Turska, koja je od Španjolske na Euru bila potučena do nogu, ide direktno u Rusiji, što je, naravno, smiješno kada su u pitanju jedne ozbiljne novine. “To je nova Turska”, piše spomenuti medij aludirajući na činjenicu da je Fatih Terim pomladio tursku reprezentaciju i odrekao se nekoliko velikih zvijezda. Podsjetimo, Hrvatska je sinoć u četiri navrata pogodila gredu i odigrala 1:1 u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo koje se za dvije godine igra u Rusiji.

S druge strane nešto ozbiljniji Hürriyet piše nešto objektivnije: ‘Prečke: 4, Babacan: 3, Bodovi: 1’, ukratko oni naglašavaju činjenicu da je Turska imala sreće na Maksimiru, ali dodaju kako je sreću trebalo zaslužiti. Je li Turska zaslužila bod sami procijenite s obzirom da se većina objektivnih analitičara slaže da je Hrvatska kao nikad dosad nadigrala Tursku. Tako uvjerljivu igru Vatreni protiv Turske nisu pokazali ni prije pet godina u Istanbulu kada je Hrvatska slavila 3:0 u play-offu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan pro-vladin medij Sabah uz sliku slavlja Hakana Calhanoglua piše ‘Sve će biti sjajno’ te donosi hvalospjeve igračima Fatiha Terima te samom Terimu kome se ponovno Turska divi, očito su zaboravili poraze na Euru prije dva-tri mjeseca. Čim pomlađena momčad doživi prvi poraz, s obzirom na mentalitet u Turskoj, puno će se toga promijeniti i heroji bi mogli postati… Da ne nastavljamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.