Komplicira se Neymarov transfer u PSG: Primera blokirala, hoće li i zaustaviti proces?

Foto: fah

Španjolska nogometna liga je u četvrtak objavila kako odbija prihvatiti odštetnu klauzulu u visini od 222 milijuna eura za odlazak brazilske zvijezde Neymara iz Barcelone u PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pravni predstavnici igrača su došli u La Ligu platiti odštetnu klauzulu što je, međutim, odbijeno”, kazao je glasnogovornik Primere.

‘Odbijenica’ Primere će vjerojatno usporiti transfer, ali ne nužno i blokirati ga.

Španjolski sportski list “Marca” piše kako se Brazilac i njegovi pravni savjetnici namjeravaju obratiti FIFA-i tražeći privremeni transfer u PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas već je ranije u jednom interviewu upozorio da La Liga neće prihvatiti isplatu PSG-a jer je to potencijalno kršenje UEFA-inih pravila financijskog Fair Playa (FFP).

Neymar, koji je u srijedu svojim suigračima iz katalonskog kluba odlazak, trebao bi krajem tjedna biti predstavljen u PSG-u.

Ako se ostvari, ovaj će transfer biti rekord jer je iznos odštetne klauzule za Neymara znatno viši od 105 milijuna eura koliko je Manchester United prošle godine potrošio na Francuza Paula Pogbu koji je došao iz Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.