Komplicirano: Ancelotti objasnio svoj odnos sa Zidaneom

Foto: snimka zaslona

Talijanski stručnjak i trener Reala Carlo Ancelotti sigurno je jedan od najboljih trenera svijeta. Bolji čak i prema mnogima ”razvikanog” Pepa Guardiole, koji unatoč svim igračima koje je poželio u svojoj svlačionici ipak Kraljevima ne može parirati u ovom trenutku. No, o tom potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je i ”Don Carlo”,  kao i većina trenera, svojih uspona i padova, i to sad već jako davno, krajem devedesetih te početkom novog tisućljeća. Naime, Ancelotti je vodio Juventus između 1999. i 2001. te je bio blizu osvajanja naslova u dva navrata, ali na kraju nije uspio. Scudetto mu je u to vrijeme zamalo izmakao.

Vrijeme učenja…

Ipak, 64-godišnji trener danas na to razdoblje gleda kao na pozitivno iskustvo u svojoj karijeri, ipak je tada Ancelotti bio znatno mlađi te smatra kako su mu godine u Juventusu pomogle u karijeri. Većina medija Ancelottija smatra jednim od najboljih stručnjaka kad je komunikacija sa svojim igračima u pitanju, no postojalo je razdoblje kad tome nije bilo tako.

Talijanski je stručnjak prije nekoliko dana otkrio kako je jednom pokušao pokrenuti Juventusov autobus i ostaviti Zidanea, sve dok ga Montero nije uvjerio u suprotno. Zinedine Zidane jedan je od najboljih nogometaša svih vremena te je također imao veliki autoritet, pa i kod trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je trenutaka u Juventusu kada je Zidane kasnio, a mi smo bili u autobusu i čekali da krenemo”, rekao je legendarni ”Don Carlo” u intervjuu za The Times te je dodao:

“Rekao sam vozaču ‘Nećemo ga više čekati, idemo’, ali on se uplašio i nije se pomaknuo. A onda je Paolo Montero sišao iz autobusa kako bi razgovarao sa mnom.

“Govorim mu ‘Idemo, pa ćemo onda razgovarati’. Ali on je rekao: ‘Ne razumiješ. Bez Zizoua ne idemo nigdje’.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidane se ”opametio” – s vremenom

Naravno, s vremenom se legendarni Francuz ”opametio” i shvatio ”neke stvari”. Zidane je kasnije postao pomoćnik Carla Ancelottija tijekom njegovog prvog mandata na klupi Reala, nakon čega je legendarni Francuz osvojio tri Lige prvaka u nizu.

Danas su Zidane i Ancelotti u sjajnim odnosima, a našli su se nedavno u zagrljaju nakon što je Real s Ancelottijem osvojio Ligu prvaka na Wembleyju. Naime, Kraljevski klub u finalu LP-a u Londonu slavio je protiv Borussije Dortmund 2:0, bio je tamo i bivši igrač i trener Reala Zinedine Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.