Korlaet tvrdi da je BBB mural uklonjen zbog ‘dojave građana’, a zapravo se radilo o prijavi predsjednika gradske četvrti iz Možemo

Foto: snimka zaslona

Zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet (Možemo) govorio je o uklanjanju murala na zagrebačkom Laništu posvećenog Vukovaru rekavši kako je li slučaj pokrenut nakon prijave građana zbog murala o Praljku, nakon čega je HEP reagirao odlučivši prebojati čitavu trafostanicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon dojave građana, HEP je reagirao i odlučio prebojati sve četiri strane trafostranice. Preostale tri strane na trafostanici nisu bile problematične, no nažalost, u režiji HEP-a je prebojano sve”, ustvrdio je Korlaet.

No, Velimir Bujanec na Facebooku je objavio dokument koji pokazuje – nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, na zahtjev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo.

“TOMAŠEVIĆ JE KRIVNJU ZA UKLANJANJE MURALA BBB-a POKUŠAO SVALITI NA HEP, ALI BUJICA IMA DOKUMENT KOJI DOKAZUJE DA JE LAGAO: Nalog je izdao komunalni redar iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, na zahtjev predsjednika Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislava Vukoje iz platforme Možemo!
Tomislav Tomašević i drugovi iz Možemo danas su tijekom zasjedanja Gradske skupštine Grada Zagreba krivnju za uklanjanje murala BBB-a u Novom Zagrebu, pokušali svaliti na HEP. Dio oporbe, uključujući i Most, nasjeo je na tu priču, međutim, Bujica ima ekskluzivne dokumente i e-mail korespodenciju koja dokazuje posve suprotno!
Komunalna redarka Tatjana Banek iz nadležnog gradskog ureda, potpisala je nalog za uklanjanje murala još 09. listopada ove godine. HEP-u su naložili da u roku od 10 dana po primitku naloga, sa svoje trafostanice, žurno ukloni “mural neprimjerenog sadržaja”…
Mural BBB-a je komunalnom redarstvu kao “neprimjeren” prijavio predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, Tomislav Vukoja, izabran s liste Tomaševićeve ekstremno lijeve platforme Možemo. Bujica posjeduje e-mail korespondenciju koja to i dokazuje.
U Novom Zagrebu upravo je u tijeku obnova murala, a na mjestu događaja okupilo se više stotina građana, među kojima dominiraju pripadnici BBB-a i hrvatski branitelji.
FOTO: Preslik dokumenta nadležnog gradskog ureda s potpisom komunalnog redara, iz kojeg se jasno vidi da je Tomaševićeva vlast naložila uklanjanje murala BBB-a…”, objavio je Velimir Bujanec na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBB već izrađuju novi mural

Nova TV da se u četvrtak u večernjim satima krenulo s izradom novog murala na trafostanici. Okupili su se Bad Blue Boysi koji su napravili ta četiri murala, kao i građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBB-i kažu da imaju dozvolu HEP-a za mural koji upravo rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.