Koronavirus u sportu, kad ”nenormalno” postane ”normalno”

Foto: Fah

Pandemija koronavirusa itekako negativno utječe na sport, primjerice s US Opena su izbačene prve nositeljice u igri parova zbog sumnje na koronavirus, više nije dovoljno da ste bolesni, sad ste ”nepoželjni” i ako ste sumnjivi, što je, dakako, posve ”normalno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Italiji za sva tjedna starta nogometna sezona, a talijanski premijer je kazao u subotu kako bi bilo neprimjerno da se gledatelji vrate na stadione već početkom nove sezone. Dakako, javnost je u ovom slučaju, kao i u puno toga, podijeljena.

“Nazočnost gledatelja na tribinama kao bilo kakva vrsta masovnog okupljanja je potpuno neprimjereno”, izjavio je talijanski premijer, Giuseppe Conte.

Otprilike je takva situacija i kod nas, u Hrvatskoj, i naši političari, barem njih većina, imaju slične stavove, osim ako slavite izborne pobjede u stožerima stranaka, sa stranačkim kolegama, tada neka pravila ne vrijede kao u ”normalno” korona vrijeme. Puno se toga posljednjih mjeseci promijenilo i od ”nenormalnog” postalo ”normalno”, čak su i građani postali ”nenormalni” po novim ”normalnim” mjerilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službena sportska se natjecanja diljem svijeta odvijaju, ali diljem svijeta bez nazočnosti onih zbog kojih to sve navodno i postoji, bez gledatelja.  Igra se tako US Open bez gledatelja, igraju se nacionalna prvenstva bez gledatelja, igra se Liga nacija bez gledatelja, završnica NBA lige, nakon što su se igrači malo bavili politikom, također je bez gledatelja…

Podsjetimo, tijekom kolovoza u Hrvatskoj susjednoj Italiji zabilježeno je, kako javljaju talijanski mediji, veliko povećanje broja zaraženih koronavirusom u odnosu na lipanj i srpanj. Zbog čega su gradske vlasti u Parmi dopustile tamošnjem prvoligašu da u nedjelju ima do 1000 ljudi u gledalištu na pripremnoj utakmici protiv Empolija. Prije toga su ovog tjedna i Napoli i Sampdoria igrali svoje pripremne utakmice pred malim brojem gledatelja…

Kako će to biti kad krene ”ono pravo”, u talijanskom slučaju Serie A, tek će se vidjeti. No premijer je poslao poruku, ako talijanskog premijera slušaju njegovi ”podređeni” kao što u Hrvatskoj slušaju Andreja Pleknkovića sve je jasno. Gledatelji će ostati u čekaonici, možda čak i do izbora, a i tada neće moći svi na izbore, već oni koji žive u ”normalnim” uvjetima, po novim ”normalnim” mjerilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.