Koronavirus: Završila dobrovoljna samoizolacija za Dalića i Šukera

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker okončao je danas samoizolaciju u koju je ušao vlastitim odabirom nakon saznanja da predsjednik Srpskog nogometnog saveza (FSS) Slaviša Kokeza ima dijagnosticiranu bolest COVID-19 uzrokovanu novim koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je bio s Kokezom u Amsterdamu na kongresu Uefe i ždrijebu Lige nacija, a iako nije imao bliski kontakt s čelnikom FSS-a, predsjednik HNS-a je na preporuku Medicinske komisije HNS-a vlastitom odlukom ušao u samoizolaciju.

Isto su učinili i ostali članovi delegacije HNS-a koji su bili u Amsterdamu, uključujući izbornika Zlatka Dalića. Današnjim danom isteklo je 14 dana od potencijalnog kontakta sa zaraženom osobom, a kako predsjednik Šuker i drugi članovi delegacije nisu imali nikakve simptome u tom razdoblju, period dobrovoljne samoizolacije je okončan.

“Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osjetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo željeli bilo što riskirati. Kao što znate, HNS je brzo reagirao prekidom svih natjecanja, a naši zaposlenici će raditi od kuće u ovom razdoblju koliko god je to moguće. Moramo svi preuzeti odgovornost, slijediti upute nadležnih tijela i dati svoj doprinos borbi protiv koronavirusa”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.