Košarkaši Splita u derbiju deklasirali vodeći Zadar

Foto: fah

Košarkaši Splita stigli su do velike i uvjerljive pobjede u 21. kolu Hrvatskog košarkaškog prvenstva. Naime, Splićani su u derbiju ugostili Zadar te su slavili s visokih 82:62 (20:14, 17:10, 18:17, 27:21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Splićana briljirao je s 19 koševa Ivan Perasović, dok je Antonio Vranković zabio 14, a Sani Čampara dao je 10 poena. S druge strane kod Zadrana su po 11 koševa postigli Justine Carter i Aleksandar Bursać.

Spomenimo kako će ova dva protivnika ponovno igrati zajedno u nedjelju, tada će Split ugostiti Zadar u utakmici nepotrebne i po hrvatsku košarku više štetne nego korisne regionalne ABA lige.

Podsjetimo također kako je u prvoj subotnjoj utakmici HT Premijer lige za košarkaše aktualni prvak Cibona lakoćom pobijedila Furnir sa 100-84. Cibosi su slavili na gostovanju u zagrebačkoj Dubravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Unatoč porazu Zadar je i dalje na vrhu ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 17-3. Split je drugi s 14-5, na trećem je mjestu Gorica 15-3. Četvrta je Cibona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.