Košarkaški izbornik u posjetu hrvatskim NBA zvijezdama: Što Aleksandar Petrović očekuje od glavnih igrača Bogdanovića , Šarića i Hezonje?

Foto: fah

Najbolji hrvatski košarkaš, Bojan Bogdanović, kako smo već pisali promijenio je sredinu, dok je s druge strane Dario Šarić, košarkaš koji je u ovom trenutku možda i u najboljoj formi od svih ostalih košarkaša, izgubio suigrača koji ga je navodno kočio na putu prema startnoj petorci Philadelphije. Postoji realna mogućnost da klub promijeni još jedna hrvatska NBA zvijezda, mladi Mario Hezonja, koga mnogi smatraju i jednim od najvećih košarkaških talenata u Europi. Mario, nažalost, igra premalo u NBA ligi, izbornik je toga svjestan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako se približava Europsko prvenstvo u košarci, na kojem Hrvatska ima velike ambicije, izbornik Aleksandar Petrović pokušao je objasniti u razgovoru objavljenom u Jutarnjem listu što to znači općenito za hrvatsku košarku.  Izbornik se, kako kaže, čuo s Bojanom Bogdanovićem, u ponedjeljak leti prema SAD-u kako bi posjetio hrvatske NBA zvijezde. Naime, Aco smatra kako je za hrvatsku košarku, naravno, i za Bogdanovića, dobra stvar prelazak u Washington jer bi mu sezona u Brooklynu završila sredinom travnja te bi mu krajala puno kraće, Bojanu treba utakmica kako bi u TOP formi dočekao Eurobasket. Naime, s  Wizardsima bi se sezona mogla oduljiti i do kraja svibnja.

Aco Petrović poručuje Bogdanoviću kako bi za njega bilo jako dobro kada bi sezona trajala duže s obzirom da je Europsko prvenstvo u košarci tek krajem ljeta. “Teško je kvalitetno ispuniti tri slobodna mjeseca. Lani su pripreme za kvalifikacijski turnir za Rio počele 10. lipnja, ove godine počinju 10. srpnja i svi će imati dovoljno vremena za odmor”, rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, koji tvrdi da će Bogdanović imati vremena za sve, iako u Wizardsima više neće biti starter.

Naime, Bojan će imat  ulogu kakvu je devedesetih imao Toni Kukoć  u šampionskim Chicago Bullsima, koje je predvodio vjerojatno najveći košarkaš svih vremena Michael Jordan. Drugim riječima, Bogdanović će ulaziti s klupe kao šesti igrač, prva rezerva, ako se uopće može na takav način govoriti o ‘pričuvnim’ igračima kada je u pitanju košarka. Poznato je kako Bogdanović ne voli ulaziti s klupe te se najbolje snalazi kada od početka krene u utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Washington ima fiksnu petorku, ali on će imati zagarantirane minute s klupe. Kao šuteru, važno mu je da ima vremena na raspolaganju i da ne ovisi o jednom promašenom šutu…”, zaključak je Aleksandra Petrovića glede novog kluba Bojana Bogdanocvića.

S druge strane, nakon što se odlaskom jednog igrača Dariju Šariću otvorio prostor, Aco smatra kako je zapravo sada sve na njemu, odnosno da mu je ovo velika prilika za dokazivanje ne bi li uskočio u standardnu petorku Philadelphije. Otišao je Ersan Ilyasova.

“Vjerojatno su na početku sezone Sixersi imali dilema oko njega, ali one su se dosad raspršile…”, kazao je izbornik, koji je najviše zabrinut činjenicom da mladi Mario Hezonja zapravo u Orlandu ne igra, ili igra jako malo. Od Hezonje se očekuje da u budućnosti bude jedan od stožernih hrvatskih igrača, pa i nositelj igre reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju za tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.