Kosovo dobilo bitku protiv Španjolske, koja ih ne priznaje kao državu

epa08730527 Players of North Macedonia celebrate after the Euro Qualification Semi-final play-off match between North Macedonia and Kosovo in Skopje, North Macedonia, 08 October 2020. EPA/GEORGI LICOVSKI

Kako se čini Kosovo je dobilo logističku bitku protiv Španjolske pred kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koja bi se trebala igrati 31. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Španjolci ne priznaju Kosovo kao državu pa je španjolsko ministarstvo vanjskih poslova odredilo da gosti ne smiju imati tretman suverene države na ovom susretu.

“Potez Španjolaca je uzaludan i nepravedan. Mi smo država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja svijeta te smo članica Uefe i Fife. Pravila Uefe i Fife su kristalno jasna i Španjolci to znaju te ne smiju mijenjati ta pravila. Igrat ćemo utakmicu samo pod našom himnom i zastavom. U suprotnom, nećemo izaći na teren”, poručili su s Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.