Kostelić nakon srebra u Sočiju: borim se tri sezone s bolovima, teško je to

Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji na ZOI u Sočiju! Natko Zrnčić Dim je 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom na sezonu, ovo je za nas velika nagrada, mnogi su se promijenili na postolju kroz ovih osam godina, ja sam ostao!, rekao je Kostelić nakon utrke.

“Treće srebro za redom, nevjerojatno!”, rekao je Ivica Kostelić.

Natko Zrnčić Dim završio je na 10. mjestu, a Kostelić je istaknuo da je to odlično postignuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Morate razmisliti u kojem to sportu imamo dvojicu među prvih deset”, rekao je Kostelić nakon utrke.

Opisao je svoje osjećaje za vrijeme utrka, spustaške i slalomske; “Bio je to moj najbolji spust u karijeri. Rekao sam nakon utrke, pa neću valjda opet uzeti srebro… I eto. Slalom sam vozio u grču, rekao mi je to otac kasnije, nisam imao dobar osjećaj. Borio sam se na zagrijavanju, ali na kraju sam sve dobro izračunao, za srebro…”

Na pitanje može li se očekivati njegov nastup na sljedećim olimpijskim igrama Ivica Kostelić dao je do znanja da razamišlja o prestanku karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teško, zdravstveno stanje nije baš dobro. Usprkos svim lijekovima, osjećao sam koljeno, bolove… Već tri sezone se borim, ne znam, teško je to!”, objasnio je.

Natko Zrnčić Dim je utrkom zadovoljan.

“Svoju šansu propustio sam u obadva laufa, na kraju sam zadovoljan kako je ispalo”, rekao je Zrnčić Dim i rekao da je iznenađen dobrim slalomom današnjeg osvajača medalje, Švicarca Sandra Vilette.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivici Kosteliću ovo je ukupno četvrta medalja na olimpijskim igrama. To je 11. hrvatska medalja u povijesti ZOI-a, a 10. koja ide u obitelj Kostelić.  Jednu je osvojio Jakov Fak. Srebrni je bio u kombinaciji u Torinu 2006. godine, a prije četiri godine je u Vancouveru osvojio dva srebra, u kombinaciji i u slalomu.

Danas je pobijedio Švicarac Sandro Viletta koji je u spustu bio tek 14. Na koncu je od Kostelića bio brži za 0.34 sekunde. Brončanu medalju osvojio je Talijan Innerhofer.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.