Kostelić umjesto kontejnerom – brod vratio oceanom

Foto:; Facebook

Nakon što je brod Ivice Kostelića “Croatia full of Life” prezimio na Martiniqueu, Ivica se sa suskiperom Calisteom Antoineom i snimateljem Sašom Drobcem, umjesto da ga ukrca na kontejner, otisnuo natrag prema Starom kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskoristio sam to i za kvalifikacijsku navigaciju za utrku samaca preko Atlantika Route du Rhum u Klasi 40. Za takvo što trebalo je prijeći 1200 milja, a ja sam između Azora i Francuske odjedrio 1350 milja što je bila moja najduža samačka navigacija dosad. Ove sezone kvalifikacije su bile malo teže nego obično jer se prijavilo puno kandidata pa su uveli strože kvalifikacije. A u njih su bile uključene i lanjske regate”, otkriva za Večernji list.

Je li bilo neugodnosti na otvorenom oceanu?

“Bilo je. Imali smo prilično duboku ciklonu, posebice na dan pristajanja u luku Horta na Azorima. To je bilo najteže, pristati uz vjetar od 50 čvorova, to nije lako izvesti ni gumenjakom, a kamoli velikom jedrilicom na kojoj se tada dogodila i šteta procijenjena na 14-15 tisuća eura”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.