Kovačić: Osjećam da mi se vjeruje, to mi je jako važno

Foto: snimka zaslona

Hrvatski nogometaši u Rovinju se pripremaju za osminu finala Europskog prvenstva, u kojemu će 28. lipnja u 18 sati u Kopenhagenu zaigrati protiv Španjolske. Na današnjoj konferenciji za novinare o predstojećim izazovima pričali su Mateo Kovačić i Borna Barišić. Nakon Barišića pričao jer sjajni Kovačić, kojeg mnogi hvale i smatraju jednim od najvažnijih Dalićevih ljudi na ovom Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očekuje nas teška utakmica, Španjolci su odlični, bit će bitno da što više imamo loptu o nogama jer oni vole posjed. Bit će borba, moramo se nametnuti. Novine? Ni ne znam što se piše pa nemam neki komentar. Španjolci će biti spremni na pravu utakmicu jer znaju da smo dobri. Pokušat ćemo se nadigravati, i jedni i drugi volimo loptu, i Španjolci i mi imamo fenomenalne vezne igrače, ali mislim da nije sve u tome. Mi imamo i dobru obranu, a i prema naprijed smo opasni. Bitnije je tko ima bolju momčad, a mi se tu moramo nametnuti i pokazati da smo bolji od njih, iako neće biti nimalo lako.

Prokomentirao je svoj igrački napredak od dolaska u Chelsea, ali i činjenicu da u “Furiji” nema igrača Reala:

– Sigurno da sam napredovao otkako sam otišao iz Madrida, nekoliko godina sam stariji i iskusniji, više sam igrao u kontinuitetu u Chelseaju, to je dobro i bitno. Naravno da je sada čudno što nema igrača Reala. Ne znam je li se to ikad dogodilo u povijesti, ali to samo znači da Španjolci imaju odlične igrače po drugim klubovima koji su se nametnuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O hrvatskoj veznoj liniji kaže:

– S Modrićem i Brozovićem igram godinama. Brozović je jako bitan za reprezentaciju, daje nam mirnoću, traži loptu i od velike je pomoći i meni i Luki. Napredovati možemo u igri prema naprijed, da smo opasniji po gol. Moramo tako pokušati igrati, kao protiv Škotske, i stvarati prilike.

Na novinarsku usporedbu s legendarnim veznim redom Boban – Prosinečki – Asanović ne pristaje posve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne bih se uspoređivao, to su bili fenomenalni igrači, koji su odigrali puno dobrih utakmica za Hrvatsku. Ne bih u to ulazio. Španjolska ima fenomenalne vezne igrače, ali nije sve u vezi. Mi smo odlični i u obrani, a opasni prema naprijed. Nije bitna samo veza, već cijela momčad i mi moramo dokazati da smo bolji od njih.

Iako većina analitičara predviđa kako će se glavna bitka u dvoboju u Kopenhagenu voditi na sredini terena, Kovačić smatra kako to neće biti slučaj.

– Španjolska ima sjajne vezne igrače, ali nije sve u veznoj liniji. Nije bitno tko ima bolju veznu liniju nego tko ima bolju momčad i mi moramo pokazati da imamo bolju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan što misli o tome da u Španjolskoj nema niti jednog igrača “Kraljevskog kluba” Kovačić je odgovorio:

 

– Ako u španjolskoj reprezentaciji nema igrača iz Reala, to znači da imaju odlične igrače u svojim drugim klubovim

Ovo je prvo veliko natjecanje na kojemu je Kovačić standardni član prve postave Vatrenih, a on ističe kako mu je jako važno da osjeća povjerenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osjećam se dobro, osjećam se bolje jer mi se vjeruje. Igram, a to je meni jako važno, kao i svakom igraču, to da te se ne mijenja. Pokušavam na to povjerenje uzvratiti svojom igrom, rekao je “Kova” i također se osvrnuo na veliki interes navijača za dolazak u Kopenhagen:

– Navijači će nam puno značiti, dosada ih nije bilo puno, ali kad smo ih vidjeli i ono malo u Glasgowu već je bilo odlično, a u Kopenhagenu će biti sigurno sjajan osjećaj istrčati pred veliki broj njih, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.