Kovačić s masnicama na presici: Možemo još bolje

Foto: Drago Sopta/hns

Mateo Kovačić u uvodu konferencije za medije uoči četvrtfinalne utakmice protiv Brazila suočio se s neizbježnim pitanjem o kapetanu Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je, dakle, igrati s Lukom Modrićem?

“Svi na svijetu znaju važnost Luke za Hrvatsku, on je naš kapetan i vođa, najbolji igrač reprezentacije, ponosni smo što ga imamo. Velika je čast igrati uz njega i svaki dan učiti iznova”.

O Brazilu kao favoritu prvenstva…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brazil je, po mom mišljenju, uvijek favorit za osvajanje naslova, ali u Kataru ima puno vrhunskih momčadi i više favorita. Mi smo koncentrirani na našu igru, želimo se pokazati u najboljem svjetlu”.

O trkačkim kapacitetima Vatrenih…

“Trkački smo dosta spremni, što se i vidjelo u prve četiri utakmice. Dajemo sve od sebe i tu je Broz da nam diže prosjek, imamo taj bonus. Moje lice? imao sam malu nezgodu u teretani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prodorima…

“Moji prodori? Nije to tako jednostavno. Najradije bih uzeo loptu od Livakovića, predriblao sve, ali to nije lako. Pogotovo protiv Japanaca koji su dobro igrali obranu, bili zatvoreni. Međutim, momčad je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo izvedbama, ali mislim da možemo još bolje i to treba pokazati u petak. Lakše mi je biti prodoran kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora, ali mislim da u svojoj igri mogu puno popraviti to da nađem prazan prostor i napravim šansu kad se protivnička momčad zatvori. Svaka utakmica nosi neke svoje zahtjeve i treba u svakoj pokazati svoje kvalitete”.

O Hrvatskoj kao jednoj od najboljih momčadi u ovom dijelu Europe…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da rezultati pokazuju da smo stvarno dobra momčad. Imamo veliki talent, no imali smo ga i prije. Zadnjih godina pokazujemo moć, zajedništvo, borbu za Hrvatsku i ponos igranja za dres. Od Eura smo izgubili samo jednu utakmicu, protiv Austrije, dakle pokazujemo da smo dobri i moramo tako nastaviti, biti još bolji. U Premier ligi sam navikao na borbu i teške utakmice. Moramo se nametnuti igrački, a onda i fizički. Spremni smo. Imamo još dva dana da se odmorimo i pokažemo pravo lice Hrvatske”.

Kako protiv Brazila…

“Utakmica protiv Francuske u Ligi nacija bila je dobra s naše strane. Bili smo dobri, pokazali samopouzdanje u posjedu, moramo to ponoviti i u petak. Ne smijemo se povući, moramo pokušati postići rani gol koji bi nam puno pomogao. Tad bismo bili opasni. Brazil je vrhunska ekipa, lako je reći da treba ponoviti utakmicu protiv Francuske, ali ta utakmica je sigurno smjer kako treba igrati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.