V. d. glavnog ravnatelja HRT-a Kovačić: Vraćamo sport na male ekrane

Foto: fah

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić i predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker u srijedu su u sjedištu HNS-a u Zagrebu potpisali sporazum o suradnji kojim se uređuju prava na prijenos utakmica hrvatske A-nogometne reprezentacije na HRT-u, izvijestila je javna radiotelevizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ o utakmicama koje će hrvatska nogometna reprezentacija igrati s Izraelom 23. ožujka u Osijeku, s Mađarskom 26. ožujka u Budimpešti te s još dvjema reprezentacijama koje će naknadno potvrditi HNS, a igrat će se krajem svibnja odnosno početkom lipnja.

HRT je priopćio da je Kovačić pritom zahvalio Šukeru na partnerstvu.

“Ovo je i šira poruka. Ovo je poruka da sport vraćamo našim gledateljima, vraćamo ga na male ekrane svjesni važnosti naše suradnje i trenutka u kojemu se ona događa. Želimo da ovaj prvi ispit ne bude i jedini koji smo položili, nego i da položimo sve ostale koji će biti pred nama, a sve u interesu naših gledatelja koji zaslužuju na našim programima pratiti sve što rade Hrvatski nogometni savez i hrvatska reprezentacija”, prenijeli su s HRT-a Kovačičeve riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za hrvatski je nogomet važno da se vrati na Hrvatsku radioteleviziju. Želim da svi uživaju u predstojećim utakmicama, od Osječana u Gradskome vrtu do gledatelja prijenosa svih četriju utakmica. Vjerujem da ćemo imati još dva atraktivna protivnika krajem svibnja i početkom lipnja, kao dio priprema naše reprezentacije za Europsko nogometno prvenstvo”, izjavio je Šuker, stoji u priopćenju.

Potpisivanje ugovora HRT i HNS-a uslijedilo je nakon neuspješnih pregovora u studenome prošle godine o prijenosu prijateljske nogometne utakmice reprezentacija Rusije i Hrvatske, koju je na kraju prenosila Arenasport1.

Tom prilikom HRT se oglasilo dopisom u kojem je stajalo da “Hrvatska radiotelevizija smatra kako su tim potezom oštećeni svi građani Republike Hrvatske koji nisu pretplatnici navedenoga kabelskog operatera, a utakmicu su željeli pratiti na nacionalnoj zemaljskoj televiziji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tadašnjem dopisu HRT-a odgovorili su i da ne stoje tvrdnje HNS-a prema kojima je ponuda HRT-a za prava prijenosa utakmice bila “uvredljiva”

“Čudi stav HNS-a koji se na HRT-ovu ponudu potpuno oglušio. HRT ne smatra kako je u današnje vrijeme to premalo novca. Naime, usporedbe radi, za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela, dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, producirati čitava sezona emisije Opera box, odnosno približno 40 epizoda, ili pak godinu dana emitirati emisija o klasičnoj glazbi”, navodili su tada na HRT-u.

Iznos HRT-ove tadašnje ponude bio je javnosti nepoznat, no pojedini su medijii naveli da je HRT za pravo prijenosa utakmice Rusije i Hrvatske bio spreman platiti 20.000 eura, ali da im na na dvije njihove ponude iz HNS nisu odgovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.