Kramarić: ‘Čast je biti ispred velikih imena poput Olića i Mandžukića’

kramarić
epa08893771 Hoffenheim's Andrej Kramaric (C) gestures during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and TSG 1899 Hoffenheim at Borussia-Park in Moenchengladbach, Germany, 19 December 2020. EPA/SASCHA STEINBACH / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Andrej Kramarić blista u Hoffenheimu. U prvome dijelu sezone bio je strijelac deset puta, što mu je, otkako je stigao u klub prije pet godina, najbolji učinak u polusezoni. Nakon što je u pobjedi protiv Kölna dva puta bio strijelac, postao je Hrvat s najviše postignutih golova u njemačkom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja dva kola Kramarić je četiri puta bio strijelac. Nakon što je dva gola zabio Herthi u utorak, dodao je još dva jučer u susretu protiv Kölna.

– Moram biti zadovoljan formom i golovima, naravno da uvijek može bolje, ali moram biti zadovoljan s obzirom da trenutno nemam nikakvih problema s ozljedama što je na kraju najbitnije, rekao je Kramarić za HRT.

Hoffenheim je slavio s 3:0, a Kramarić je dva puta bio precizan s 11 metara. Prvi put nakon igranja rukom Srbina Save Čestića. Vodstvo Hoffenheima petom je povećao Baumgarten, poslije udarca Gaćinovića, a pobjedu je drugim golom s 11 metara potvrdio hrvatski reprezentativac, nakon prekršaja nad Baumgartenom. Bio mu je to 74. pogodak u Bundesligi. Postao je Hrvat s najviše postignutih golova. Ivica Olić zabio je 72.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je izvanredan uspjeh koji se teško dostiže. Stvarno mi je izuzetna čast biti ispred velikih imena poput Olića i Mandžukića jer svi znamo o kakvim veličinama i kakvim igračima se radi i u kakvim su klubovima igrali.

Na ljestvici strijelaca Bundeslige na četvrtom je mjestu, iza fenomenalnog Bayernova Lewandowskog te odličnih Silve Haalanda. Ugledni njemački časopis uvrstio je hrvatskog golgetera među 11 najboljih igrača lige u polusezoni.

– To je samo još jedna potvrda za ono što radim. Izuzetno mi je drago  što me tako cijenjeni list stavio u prvih 11 lige, to je samo potvrda i dokaz da igram dobro, da uživam u Njemačkoj, da sam na dobrom putu i nadam se da će tako i ostati, dodao je hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći protivnik Hoffenheimu, koji je 11. na ljestvici, bit će vodeći Bayern. Bavarci su u 18. kolu s 4:0 pobijedili Schalke. Strijelci su bili dva puta Müller te Lewandowski i Alaba. No, u prvome dijelu prvenstva Hoffenhaim ih je pobijedio 4:1, a Kramarić je dva puta zatresao mrežu Manuela Neuera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.