Kaleb: ‘Nećemo dozvoliti da se netko nabacuje blatom na Linu Čevara’

epa08965199 Croatia head coach Lino Cervar reacts during the Main Round match between Denmark and Croatia at the 27th Men's Handball World Championship in Cairo, Egypt, 25 January 2021. EPA/Petr David Josek / POOL

Hrvatska rukometna reprezentacija teško je stradala u utakmici koja nam je mogla donijeti četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je Katar iznenađujuće svladao Argentinu. Hrvatska je trebala pobjedu, a na kraju nas je Danska deklasirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studiju RTL-a, kao i uvijek, tužan rasplet hrvatskog nastupa na SP-u komentirali su Drago Vuković, Petar Metličić, Goran Šprem i Nikša Kaleb. Naravno, jedna od tema je bio i odlazak Line Červara, najvećeg hrvatskog rukometnog trenera svih vremena. Červar je najavio odlazak odmah nakon poraza od Argentine, poraza koji se pokazao ključnim u borbi za četvrtfinale.

Kako je odlazak Line Červara komentirao Nikša Kaleb?

“Ni ja, ni drugi moji suigrači nećemo dozvoliti da se netko nabacuje blatom na Linu. Što reći o turniru? Nismo bili pravi. Falilo nam je dosta igrača, ali to nije bilo to”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago Vuković smatra kako se Lino trebao oprostiti prošle godine, nakon uspjeha na Europskom prvenstvu, na kojem je Hrvatska osvojila drugo mjesto.

“Bilo bi bolje da se Lino oprostio lani, kad je bio na vrhuncu.Šteta što nije bio hladnije glave nakon Argentine, ovo nije uspjelo. Katar nam je dao šansu, nismo je iskoristili. Šteta da Lino ovako odlazi, veliku je karijeru imao”. poručio je Vuković.

Goran Šprem o uspjesima Line Červara…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Činjenica je da se moramo resetirati, ali Lino nas je sve zadužio. I kao pojedince i cijeli hrvatski rukomet. Bilo je uspona i padova, ali ne smijemo ga cipelariti sada. On je zlatnim slovima upisan u povijest našeg rukometa”.

Petar Metličić o problemima s kojima se suočavala Hrvatska na ovom turniru u Egiptu…

“Duvnjak nije bio pravi. Karačić je bio ozlijeđen, nije ni bio pravi. Otpao je Cindrić, a srednji vanjski je mozak ekipe, mi tu nismo imali razinu koju smo očekivali. Stalno nešto fali, samopouzdanje je padalo i dogodilo se ovo. Cijeli turnir bili smo korak nazad. Ali moram reći da smo imali prevelika očekivanja”, kazao je Metličić, a Šprem je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Ne bih se do kraja složio. Mi smo bili favoriti protiv svih neeuropskih reprezentacija i tu smo morali biti bolji i pokazati kvalitetu. Nas je koštao onaj šok protiv Japana, od njega se nikad nismo oporavili.”

Metličić tvrdi kako smo postali malo razmaženi…

“Mislio sam na najave kako sigurno idemo po medalju. Razmaženi smo malo, to je sport. Normalno je da bude uspona i padova”, poručio je Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.