Može li ranjena Hrvatska na OI? ‘Odlazak Line je šok i prilika za novi početak’

epa08960686 Croatia's head coach Lino Cervar (front) and players react during the Main Round match between Argentina and Croatia at the 27th Men's Handball World Championship in Cairo, Egypt, 23 January 2021. EPA/Mohamed Abd El Ghany / POOL

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je težak poraz protiv Danske u utakmici koja nam je mogla donijeti četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a Dancima osim prestiža nije značila ništa. Hrvatska je ostala bez nokaut faze jednog velikog natjecanja. Prvi puta nakon skoro dvadeset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U studiju RTL-a šanse ovakve, ranjene, Hrvatske, za odlazak na Olimpijske igre prokomentirali su Drago Vuković, Petar Metličić, Goran Šprem i Nikša Kaleb.

Naime, kvalifikacije za Olimpijske igre igraju se od 12. do 14. ožujka. Hrvatska u Montpellieru igra protiv jakih protivnika, po mnogima u ovim trenucima prejakih. Hrvatska će igrati s Francuskom, Portugalom i Tunisom. Za plasman na Olimpijske igre potrebno je biti među prve dvije reprezentacije

“Bit će jako teško. Portugal je odlična ekipa, a Francuska je opet pokazala da je Francuska iako je lani bila slaba”, rekao je Vuković, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam tko će biti novi izbornik, savez ima pred sobom težak zadatak”.

Goran Šprem tvrdi da je bilo dosta šokova, pritom je mislio na odlazak Line Červara.

“Ne treba sad pretjerano filozofirati, ne moraju padati glave. Odlazak Line je dovoljan šok i prilika za novi restart, ne treba nam još odlazaka i pretumbacija. Izbornik treba biti netko iznutra, tko poznaje te igrače. Pripreme će trajati dva dana, za to vrijeme se ništa ozbiljnije ne može spremiti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Pero Metličić o ukupnom stanju u hrvatskom rukometu…

“Problem je u igračima, prije smo imali više boljih igrača, onih koji su stalno igrali jake utakmice. Sve kreće od baze, od malih klubova koji se jedva održavaju na životu. Trebamo bolje trenere, više ulagati u mlade pogone i bolju selekciju. Ništa ne dolazi preko noći”, zaključio je bivši kapetan hrvatske rukometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.