Kramarić: ‘Motiviran sam, željan minuta, utakmica i golova’

Zagreb, 11.10.2020 - Utakmica Lige nacija između reprezentacija Hrvatske i Švedske. Na slici Andrej Kramarić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Dovoljno je reći samo Andrej Kramarić! Mr. Gol! Vodeći bundesligaški strijelac svoju je sjajnu klupsku golgetersku formu iz Hoffenheima zadržao i u reprezentativnom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramin golgeterski nerv proradio je u 84. minuti susreta sa Šveđanima i donio Hrvatskoj važnu pobjedu u Ligi nacija, piše na službenoj stranici HNS-a.

“Najvažnija je pobjeda. Činjenica je da smo u prvom poluvremenu odlično izgledali, ali i to da drugo poluvrijeme nije bilo baš bajno. Ne bih ulazio u to gdje je bio problem, jer nisam proveo puno minuta na terenu pa je to možda pitanje za dečke koji su više igrali. Na sreću, pobijedili smo, uzeli tri važna boda na tragu našeg cilja da ostanemo u A Ligi nacija.”, kaže Kramarić.

Kakav je osjećaj ući u utakmicu kao “joker” i donijeti pobjedu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek je lijep osjećaj zabiti gol za hrvatsku reprezentaciju, pogotovo kad je pobjedonosni. Ispalo je da sam baš ja bio “joker”, ali najvažnija su u tom trenutku bila tri boda kao svijetla točka naših nastupa u Ligi nacija ove sezone.

Fenomenalno si završio prošlu i na isti način otvorio novu sezonu. Čemu pripisuješ tako dobru golgetersku formu?

Nema tu neke posebne tajne, dobro sam se pripremio i osjećam se odlično. Na žalost, situacija s ozljedom u ovom trenutku baš i nije bajna, volio bih biti fit sto posto. Motiviran sam, željan minuta, utakmica i golova, Nadam se da će sa zdravljem biti sve u redu i da ću nastaviti u ovom ritmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je situacija s ozljedom aduktora? Hoćeš li biti spreman za Francusku?

Iz Bundeslige vučem ozljedu već tri tjedna, nismo sigurni je li u pitanju samo upala živca aduktora i ne znam hoću li biti spreman za Francusku, vidjet ću i odlučiti s izbornikom. Željan sam i motiviran, ali vidjet ćemo u kojoj će mjeri moje tijelo to dozvoliti.

Neki komentiraju Perišićevu reakciju poslije jednog tvog udarca u susretu sa Šveđanima, aludirajući, valjda, da si mu trebao dodati loptu. Kakav je vaš međusobni odnos?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnos između Perišića i mene je odličan, nemam s njim nikakvih problema i volim biti u njegovom društvu. Fantastičan je i kao osoba, i kao igrač, uživam igrati s njim. A u tim nekim situacijama kad on traži loptu… Ja to vidim kao pozitivnu stvar, jer to znači da ima ogromno samopouzdanje kad traži loptu. S druge strane, i ja kao napadač kada pucam po golu također imam veliko samopouzdanje.

Je li Hrvatska u srijedu sposobna pobijediti Francusku?

Razlika u kvaliteti postoji, to je svima jasno, iako i mi imamo kvalitetu na svjetskoj razini ako pričamo o Luki Modriću. Međutim, Francuzi imaju pedeset svjetskih igrača koje mogu rotirati žmirećki. Jasno da imamo želju pobijediti ih, to bi bilo predivno, ali to se ne može dogoditi slučajno ili preko noći. Morat ćemo na terenu biti na tristo posto, imati naš najbolji dan i dočekati njihov nešto slabiji dan. U tom slučaju imamo šanse. Nogomet uvijek nudi zanimljive sportske priče u kojima ne pobjeđuje bolji. Imamo priliku na domaćem terenu i pred našim navijačima. Nema smisla obećavati pobjedu, ali potrudit ćemo se to napraviti.

Izbornik je rekao da baš želi pobijediti Francuze. Kakvo je razmišljanje vas igrača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako smo obje izgubili, u posljednjim dvjema utakmicama protiv Francuza igrali smo bolji nogomet, ali oni su iskoristili svoje prilike i na kvalitetu zabili golove, a nogomet se igra za golove. Očito u slučaju Francuza i nas ne vrijedi to što smo mi bolji u polju ili imamo veći posjed lopte.

Postoji li nešto što Francuze čini neugodnijim protivnikom od ostalih s kojima igramo?

Teško je nešto posebno izvlačiti, Francuska ima igračku kvalitetu i roster, potencijal na najvišoj svjetskoj razini.

Poslije dvaju rujanskih poraza, Hrvatska je u listopadu upisala dvije uzastopne pobjede u kojima su svoj doprinos dali i novi igrači u reprezentaciji. Kakav su dojam ostavili na tebe?

Dečki su iskoristili svoju priliku, mladi su i motivirani i to sve dokazuje. Kad si željan i daješ sve od sebe na terenu, sve je moguće, bez obzira na snagu protivnika.

Kako se razvijala priča o tvom potencijalnom prelasku u Bayern?

To je više pitanje za mog menadžera, ali nekih kontakata je bilo. Međutim, sretan sam i zadovoljan u Hoffenheimu, iako se Bayern, naravno, nikad ne odbija. Možda su iznosi koji su se tražili u datom trenutku bili nerealni, a znamo kakva je ekonomska situacija u svijetu. Dakle, bio sam spreman na to da će se taj transfer teško realizirati, ali, iskreno, nisam previše razmišljao o tome, jer stvarno uživam u Hoffenheimu i živim najljepše dane svoje karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.